Overslaan en naar de inhoud gaan

Inrichting Hoppinpunt op Grote Steenweg in Rummen

Inrichting Hoppinpunt op Grote Steenweg in Rummen

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 26 februari 2024 aan een nieuw Hoppinpunt op de Grote Steenweg (N716) in Geetbets. Met Hoppin zet Vlaanderen in op efficiënter, duurzamer en flexibeler openbaar vervoer voor iedereen. De werken om de bushaltes af te stemmen op de huidige richtlijnen rond veiligheid, toegankelijkheid en comfort zullen een 4-tal weken duren. Tijdelijke lichten leiden het gemotoriseerd verkeer langs de werfzone. 

 

Toegankelijke bushaltes ‘Rummen Weg naar Dorp’

Beide bushaltes ter hoogte van het kruispunt Kraaistraat x Dullaerstraat in Rummen worden verhoogd aangelegd en uitgerust met een bushokje. Tussen de haltes komt er (in een latere fase) nog een overdekte fietsenstalling en Hoppinzuil die u verdere informatie zal geven over andere beschikbare vervoersmodaliteiten in de buurt. Het nieuwe Hoppinpunt op de grens tussen Nieuwerkerken en Geetbets maakt het openbaar vervoer over de provincies heen nog interessanter.
 

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer, tijdelijke verkeerslichten, fietsomleiding

Tijdens de werken gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Verkeer in de werfzone blijft bij de start van de werken beurtelings mogelijk met tijdelijke verkeerslichten aan een vertraagde snelheid. Afhankelijk van de verkeersdrukte, kan die maatregel nog veranderen. 

Fietsers worden gedurende de hele uitvoeringstermijn rond de werfzone geleid. Busreizigers raadplegen best vooraf de website van De Lijn voor mogelijke wijzigingen in de dienstregeling.

 

Weersgevoelig

Opgelet: wegenwerken zijn weersgevoelig. Bij ongunstige weersvoorspellingen kan de huidige planning nog wijzigen. 

 

Naar projectpagina