Overslaan en naar de inhoud gaan

Inrichting fiets-voetpad op Meerhoutstraat (N110) in Ham

Inrichting fiets-voetpad op Meerhoutstraat (N110) in Ham

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werkt vanaf maandag 20 maart 2023 aan een gemengd fiets-voetpad op de Meerhoutstraat, aan de kruising met de Staatsbaan (N141). Het gaat om één van de knelpunten op een schoolroute in Ham. De fiets- en voetgangerszone wordt met 0,75 meter verbreed. Zo wordt het veiliger en comfortabeler om zich te voet, met de fiets en/of bus naar school te verplaatsen. De werken duren een 7-tal werkdagen.

Gemengde fiets- en stapstrook tussen oversteekplaats en bushalte, richting Vlinderstraat

AWV legt een nieuw fiets-voetpad van zo’n 70 meter op de Meerhoutstraat aan. De verbreding wordt aan de oostkant, tussen de oversteekplaats aan de Staatsbaan en de bushalte Genendijk Kerk, uitgevoerd. Plaatselijk worden de kasseien opgebroken om de volledige openbare ruimte te kunnen benutten voor een verbreed fiets-voetpad. 

Door de verbreding vermindert de kans op conflicten tussen beide weggebruikers. Een aanpassing die de veiligheid en het comfort voor voetgangers en fietsers op deze schoolroute verhoogt.

De werken starten maandag 20 maart 2023 en zullen ca. een week duren.

Minderhinder-maatregelen: beurtelings verkeer, tijdelijke verkeerslichten

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Voetgangers en fietsers worden langs de werfzone, aan de overkant, geleid.

Gemotoriseerd verkeer kan beurtelings langs de werfzone passeren aan een verlaagde snelheid van 50 km per uur. Er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst om de doorstroming te regelen.

Weersgevoelig
Opgelet: asfalt- en wegenwerken zijn afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. De planning kan steeds wijzigen.