Overslaan en naar de inhoud gaan

Inname rijstrook op N31 Expresweg in Brugge

Inname rijstrook op N31 Expresweg in Brugge

Sinds 1 maart plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer nieuwe geluidsschermen langs de Expresweg (N31) in Brugge. In de eerste fase van de werken worden schermen geplaatst tussen de Gistelse Steenweg (N367) en de Koning Albert I-laan (N397), in beide richtingen. 
Op dinsdag 12 en woensdag 13 april zal de aannemer tussen de Kon. Astridlaan en de Torhoutse Steenweg (N32) in de rijrichting Zeebrugge de rechterrijstrook (het trage rijvak) innemen. Dit zal veel hinder veroorzaken op de Expresweg, zeker tijdens de spitsuren.

Aanleg greppels

De aannemer is momenteel volop aan het werk met de eerste fase van de plaatsing van geluidsschermen langs de Expresweg (N31). 
In de zone tussen de Kon. Astridlaan en de Torhoutse Steenweg (N32) moeten er greppels aangelegd worden. Om die werken veilig en vlot te kunnen uitvoeren zal de aannemer de rechterrijstrook (het trage rijvak) in de richting van Zeebrugge innemen gedurende 2 dagen. 
Hierdoor moet al het verkeer richting Zeebrugge plaatselijk over 1 rijstrook. Dit zal ernstige verkeershinder met zich meebrengen op de Expresweg, in het bijzonder tijdens de ochtend- en avondspits. 
Om de hinder toch zoveel mogelijk te beperken zullen deze werken gebeuren tijdens de paasvakantie: op dinsdag 12 en woensdag 13 april. 

Meer weten?

Actuele informatie over de werken van de geluidsschermen vindt u op wegenenverkeer.be/brugge