Overslaan en naar de inhoud gaan

Infrastructuurwerken fietspaden Stationsstraat starten begin 2023

Infrastructuurwerken fietspaden Stationsstraat starten begin 2023

Maandag 16 januari 2023 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de infrastructuurwerken voor de vrijliggende fietspaden langs de Stationsstraat (N723) tussen het gemeentehuis en het Station As. De werken duren tot eind april, mits gunstige werf- en weersomstandigheden. Er geldt zo lang een omleiding vanuit het centrum richting de stationsomgeving.

De nieuwe fietspaden zullen 2 meter breed zijn en aangelegd in asfalt. Tussen de rijweg en de fietspaden komt een groenstrook ingericht als wadi om regenwater te laten infiltreren. De bestaande bomen blijven behouden en er worden bijkomende bomen geplant om de laan te versterken. Het fietspad zal achter de bomen liggen. De rijstroken worden versmald tot 3 meter en de toplaag van de rijweg wordt vernieuwd. De bushaltes worden ook toegankelijker gemaakt.

Gefaseerde uitvoering 

De aannemer start op maandag 16 januari en werkt in 3 fases. Eerst legt de aannemer het fietspad aan richting Station As, behalve de asfaltering. Daarna doet hij hetzelfde richting gemeentehuis. De asfaltering van de fietspaden en de rijweg gebeurt aansluitend aan het einde van de werken en dit omwille van de winterperiode. Tijdens die asfaltering zal enkele dagen geen verkeer mogelijk zijn in de Stationsstraat. 

Minder-hindermaatregelen: éénrichtingsverkeer en fietsomleiding 

Tijdens de werken wordt één weghelft ingenomen als werkzone en geldt éénrichtingsverkeer vanaf Station As richting het gemeentehuis. Uitgaand verkeer wordt omgeleid via de Bevrijdingslaan (N723) en de Bilzerweg (N730) richting de Europalaan (N75).

Fietsers volgen een omleiding vanaf de rotonde aan het gemeentehuis via de Bosstraat en het fietsroutenetwerk door het bos richting fietsknooppunt 41 aan Station As.

Alle info op www.wegenenverkeer.be/as.