Overslaan en naar de inhoud gaan

Hoppinpunt en verbeterde oversteekplaats in Torhout langs Rijksweg: werken vanaf 4 maart

Hoppinpunt en verbeterde oversteekplaats in Torhout langs Rijksweg: werken vanaf 4 maart

Op maandag 4 maart start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met de aanleg van een Hoppinpunt en een veiligere oversteekplaats op de Rijksweg (N35) ter hoogte van de Sint-Henricuskerk in Torhout. De werken duren zes weken. Tijdens de werken wordt verkeer langs de werfzone geregeld door tijdelijke verkeerslichten. Met deze werken zorgt Wegen en Verkeer voor meer toegankelijke bushaltes en verhogen we de verkeersveiligheid voor overstekende scholieren.

Aanleg van Hoppinpunt en veilige oversteekplaats

Er komt een Hoppinpunt op de Rijksweg (N35), ter hoogte van de Sint-Henricuskerk in Torhout. “De aannemer verplaatst en vernieuwt de bestaande bushaltes. Daarnaast worden de bushaltes ook verhoogd, waardoor reizigers vlotter kunnen op- en afstappen”, aldus Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Daarnaast werkt Wegen en Verkeer ook aan een veilige oversteekplaats, richting basisschool De Boomhut. “Elke dag zijn er heel wat scholieren die hier de Rijksweg oversteken. De bestaande oversteekplaats aan de Sint-Henricuskerk wordt veiliger voor voetgangers: er worden verkeersgeleiders geplaatst en een nieuwe verlichte oversteekplaats. Zo verhoogt de verkeersveiligheid”, vervolgt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken.

Werken vanaf 4 maart

De werken starten op maandag 4 maart. De aannemer werkt eerst ongeveer 3 weken in de richting van Lichtervelde. Vervolgens werkt de aannemer verder in de andere rijrichting, in de richting van Kortemark. De werken duren in totaal zo’n 6 weken.

Verkeer geregeld via tijdelijke verkeerslichten

Tijdens de werken komen er tijdelijke verkeerslichten ter hoogte van de werfzone. Fietsers in de richting waar niet gewerkt wordt, kunnen gewoon op het fietspad rijden. Fietsers in de richting waar gewerkt wordt, moeten meerijden met het gemotoriseerd verkeer via de tijdelijke verkeerslichten. Tijdens de werken geldt er ook een snelheidsbeperking van 30 km/u aan de werfzone.

Meer weten?

Alle actuele informatie vindt u op wegenenverkeer.be/torhout.