Overslaan en naar de inhoud gaan

Hinder op E313 van 12 tot en met 15 augustus

Hinder op E313 van 12 tot en met 15 augustus

Plaatsing brugliggers van nieuwe brug Wijnegemsteenweg

Sinds eind februari bouwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) een nieuwe driedelige brug over de E313. De oude brug van de Wijnegemsteenweg is in maart afgebroken. Inmiddels verrijzen de nieuwe brugpijlers in de middenberm en aan de zijkanten van de snelweg. In het verlengde weekend van vrijdagavond 12 augustus (ca. 21 uur) tot en met maandag 15 augustus gaan de werken over naar een volgende fase: het plaatsen van de brugliggers van de wegbrug. Ter hoogte van de werken rijdt verkeer dan over twee rijstroken in elke richting, op één zijde van de snelweg.

Van 12 augustus (ca. 21 uur) tot en met 15 augustus plaatst AWV één voor één de 21 brugliggers van de wegbrug op de nieuwe brugpijlers. De montagekraan die hiervoor nodig is, komt op de snelweg te staan. Ter hoogte van de werken rijdt het verkeer dan over twee rijstroken in elke richting, op de andere zijde van de snelweg. Halverwege het weekend wisselen de werken en het verkeer van kant.

In de week voorafgaand aan het plaatsen van de brugliggers, doet de aannemer al de nodige voorbereidingen. Hiervoor kan het zijn dat er ’s nachts een rijstrook wordt ingenomen op de E313.

Alternatieve routes 

Het Agentschap Wegen en Verkeer en het Vlaams Verkeerscentrum vragen bestuurders om de E313 in Wommelgem zoveel mogelijk te vermijden tijdens de werken. Het verkeer van Hasselt naar Antwerpen of Gent (en omgekeerd) kan omrijden via Brussel. Als bestuurders toch via de E313 rijden, houden ze best rekening met ernstige hinder en lange verliestijden. 

Wat volgt hierna?

Na de plaatsing van de brugliggers volgt de wegopbouw op de brug en de aanloophellingen en het plaatsen van de fietsbruggen. De werken duren zeker nog tot het einde van het jaar. Begin 2023 verwachten we dat verkeer over de nieuwe brug kan rijden. 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: "De brug van de Wijnegemsteenweg bevindt zich in de slechtste categorie van bruggen. Ik wil volop gaan voor robuuste en veilige infrastructuur in Vlaanderen en ben dan ook tevreden dat hier een gloednieuwe brug komt die bovendien genoeg ruimte biedt aan de fietsers en stappers. Vanuit Vlaanderen voorzie ik voor dit project 8,5 miljoen euro."

Meer info 

Blijf verder op de hoogte over de werken via www.wegenenverkeer.be/wommelgem.