Overslaan en naar de inhoud gaan

Hinder op E313 tijdens verlengd weekend van 12 tot en met 15 augustus

Hinder op E313 tijdens verlengd weekend van 12 tot en met 15 augustus

Tijdens het verlengd weekend van Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart plaatst het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de brugliggers van de nieuwe Wijnegemsteenwegbrug over de E313, in Wommelgem. Van vrijdagavond 12 augustus (ca. 20u00) tot en met maandag 15 augustus rijdt verkeer op de snelweg over twee rijstroken in elke richting, op één zijde van de snelweg. Bij de opstart van de werf, op vrijdagavond, zal er in beide richtingen extra hinder zijn door beperkte doorgang over slechts één rijstrook in elke richting.

Van 12 augustus (ca. 20u00) tot en met 15 augustus plaatst AWV één voor één de 21 brugliggers van de wegbrug op de nieuwe brugpijlers. De montagekraan die daarvoor nodig is, komt op de snelweg te staan. Ter hoogte van de werken rijdt het verkeer dan over twee rijstroken in elke richting, op de andere zijde van de snelweg. Halverwege het weekend wisselen de werken en het verkeer van kant.

Bij de opstart van de werf, op vrijdagavond 12 augustus, zal in beide richtingen extra hinder zijn omdat AWV dan de tijdelijke werfsignalisatie plaatst: tussen 20u00 en 23u00 is er voor het verkeer in de richting van Antwerpen slechts één rijstrook beschikbaar en tussen 21u00 en 23u00 is dat eveneens het geval voor het verkeer in de richting van Hasselt/Luik.

Alternatieve routes 

AWV en het Vlaams Verkeerscentrum vragen bestuurders om de E313 in Wommelgem zoveel mogelijk te vermijden tijdens de werken. Het verkeer van Hasselt naar Antwerpen of Gent (en omgekeerd) kan omrijden via Brussel. Als bestuurders toch via de E313 rijden, houden ze best rekening met ernstige hinder en lange verliestijden.

Wat volgt hierna?

Na de plaatsing van de brugliggers volgt de wegopbouw op de brug en de aanloophellingen, en het plaatsen van de fietsbruggen. De werken duren zeker nog tot het einde van het jaar. Begin 2023 verwachten we dat verkeer over de nieuwe brug kan rijden. 

Meer info 

Blijf op de hoogte over de werken via www.wegenenverkeer.be/wommelgem