Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken wegdek Oudenburgsesteenweg (N358) in Oostende vanaf 15 maart

Herstellingswerken wegdek Oudenburgsesteenweg (N358) in Oostende vanaf 15 maart

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert vanaf woensdag 15 maart herstellingswerken uit aan het wegdek op de Oudenburgsesteenweg (N358) in Oostende in de rijrichting van Oudenburg naar Oostende, ter hoogte van de Grote Plassendalebrug. De werken  duren in normale omstandigheden tot en met vrijdag 28 april.

Door de start van de werkzaamheden zal het rijvak van de Oudenburgsesteenweg (N358) richting Oostende op woensdag 15 maart vanaf 6u in de ochtend afgesloten worden. In de rijrichting van Oostende naar Oudenburg blijft doorgaand verkeer mogelijk. Tijdens de werken wordt de rijweg hersteld. De werken duren volgens de huidige planning tot en met vrijdag 28 april, onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.

Hinder

Vanaf woensdag 15 maart zal er éénrichtingsverkeer gelden ter hoogte van de werfzone van Besix tot aan de Grote Plassendalebrug. De Grote Plassendalebrug zal tijdens de volledige duur van de werken elke dag gesloten blijven tussen 16u30 en 17u30. 

Omleiding

Er zal een omleiding gelden voor het gemotoriseerd verkeer dat naar Oostende moet via de Esperantolaan (N320), de Brugsesteenweg (N9) en de Prinses Elisabethlaan (N9). Het autoverkeer zal ter hoogte van de werfzone van Besix enkel nog toegestaan worden richting de Grote Plassendalebrug. Hierdoor zal alle verkeer dat van de Solvaylaan komt verplicht rechtsaf moeten slaan richting de Grote Plassendalebrug. Inrijden in de Oudenburgsesteenweg nabij de Grote Plassendalebrug zal niet mogelijk zijn.

Het industriepark, gelegen in de Solvaylaan, is nog steeds bereikbaar voor het vrachtverkeer dat uit Oostende komt. Het vrachtverkeer dat uit Oudenburg komt en naar het industriepark moet, zal de omleiding moeten volgen. Uitrijden uit het industriepark zal verplicht naar rechts moeten, waarna de uitgestippelde omleiding richting Oostende gevolgd kan worden.

Fietsers

Fietsers zullen tijdens de duur van de werkzaamheden wel nog steeds in twee richtingen gebruik kunnen maken van het vrijliggend dubbelrichtingsfietspad langs de Oudenburgsesteenweg.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/oostende.