Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken Straatsburgbrug starten woensdag: verkeer blijft mogelijk in beide richtingen

Herstellingswerken Straatsburgbrug starten woensdag: verkeer blijft mogelijk in beide richtingen

“Vanaf woensdag 18 augustus start een aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de nodige herstellingswerken aan de Straatsburgbrug (N101) in Antwerpen. De brug werd eerder dit jaar gedeeltelijk afgesloten nadat een ernstige verzakking onder het wegdek werd vastgesteld”, zegt Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters. Het herstel van het wegdek zal ongeveer een maand in beslag nemen. “Tijdens deze periode blijft de huidige verkeerssituatie – met dubbelrichtingsverkeer over één brughelft – behouden.” 

In februari werd een ernstige verzakking vastgesteld onder het wegdek van de Straatsburgbrug. AWV vermoedt dat de verzakking het gevolg is van een uitspoeling van grond onder het wegdek. Daarop werd de brughelft in noordelijke richting afgesloten voor alle verkeer. De voorbije maanden werd de exacte omvang van de schade in kaart gebracht en het nodige studiewerk tot herstel van de brug uitgevoerd. “Intussen werd een aannemer aangesteld die vanaf woensdag 18 augustus zal starten met de nodige herstellingswerken op de aanloophelling van brug”, zegt minister Peeters. “De beschadigde zone van het wegdek wordt eerst tot op de fundering opgebroken en vervolgens opnieuw aangelegd. Dit gebeurt over de volledige breedte van de afgesloten brughelft, dus inclusief fiets- en voetpad.”
 

Dubbelrichtingsverkeer blijft mogelijk

De klus zal ongeveer een maand in beslag nemen. In overleg met de aannemer werd beslist om de huidige verkeerssituatie te behouden. Er blijft dus steeds verkeer in beide richtingen mogelijk over telkens één rijstrook op de brughelft richting het Havenhuis. Aan het kruispunt blijft verkeer van en naar de Mexicostraat en de Merantistraat functioneren volgens het rechts-in-rechts-uit principe. Ook voor fietsers wijzigt er niets en blijft dubbelrichtingsverkeer over de brug mogelijk.

 

Blijf op de hoogte

De meest actuele info over de Straatsburgbrug is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.