Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken rijweg en nieuwe laag asfalt op Tiensesteenweg in Binkom

Herstellingswerken rijweg en nieuwe laag asfalt op Tiensesteenweg in Binkom

Het Agentschap Wegen en Verkeer start op maandag 19 oktober met herstellingswerken aan de rijweg op de Tiensesteenweg (N223) in Binkom (Lubbeek), in de rijrichting van Tielt-Winge, net voor het kruispunt met de Meenselstraat. De bulten in het wegdek en de boordsteen worden gefreesd en er wordt een nieuwe laag asfalt aangelegd over een afstand van ongeveer 30 meter. De werken duren 2 dagen, tot en met 20 oktober. Wegen en Verkeer verwacht langere wachttijden ter hoogte van het kruispunt met de Meenselstraat. De Tiensesteenweg blijft tijdens de werken steeds open maar er worden tijdelijke verkeerslichten geplaatst zodat het verkeer beurtelings langs de werfzone kan rijden.

> Bekijk de werken online

Herstellingen aan asfalt

De bulten in het wegdek van de Tiensesteenweg, net voor het kruispunt met de Meenselstraat, worden weggefreesd. De boordsteen naast de weg wordt ook opnieuw aangelegd. Ten slotte wordt er een nieuwe laag asfalt aangelegd op de Tiensesteenweg, over een afstand van ongeveer 30 meter in de rijrichting van Tielt-Winge. 

 

Tijdelijk verkeerslicht aan het kruispunt en in beide richtingen op de Tiensesteenweg

De Tiensesteenweg blijft tijdens de werken steeds open. Omdat er net voor een kruispunt wordt gewerkt, worden er uit veiligheidsoverweging drie tijdelijke verkeerslichten geplaatst zodat het verkeer beurtelings langs de werfzone kan rijden. Wegen en Verkeer verwacht daardoor twee dagen langere wachttijden dan normaal. Fietsers en voetgangers kunnen op de Tiensesteenweg blijven fietsen en wandelen.
 


Noot voor de pers: Opgelet, dit persbericht beschrijft niet de laatste asfalteringswerken in Binkom in het kader van de definitieve herstellingen van gietasfalt op de Rijksweg. Die werken konden door regenweer niet aansluitend uitgevoerd worden na de asfalteringswerken in Vissenaken.  Wegen en Verkeer overlegt met de aannemer om een nieuwe datum in te plannen voor het einde van de maand oktober.