Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken op R4 in Gent vanaf 28 april

Vanaf dinsdagavond 28 april werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de J. F. Kennedylaan (R4) aan de Moervaartkaai in Gent. De aannemer voert dringende herstellingswerken uit op drie verschillende plaatsen. Het verkeer op de R4 rijdt aan de werfzone over één rijstrook. De werken zullen bij goede weersomstandigheden telkens 5 dagen duren. Op de werf worden alle nodige beschermingsmaatregelen getroffen om veilig te kunnen werken.

Herstellingswerken R4 

Door betonschade moet het wegdek van de J.F.Kennedylaan (R4) op 3 verschillende plaatsen hersteld worden. De eerste twee werfzones liggen op J.F. Kennedylaan een 500 meter voor het kruispunt met de Moervaartkaai. De derde werfzone ligt op het kruispunt. De aannemer zal voor elke zone een aantal dagen aan het werk zijn. Daarna moet het beton nog enkele dagen uitharden en zal er geen activiteit zijn op de werf. Er wordt met snel uithardende beton gewerkt om de hinder zo kort mogelijk te houden.

Hoe rijdt het verkeer?

Het verkeer op de R4 rijdt langs de werfzone over één rijstrook in plaats van twee. 

  • Van 29 april tot en met 5 mei rijdt het verkeer een 500 meter voor het kruispunt met de Moervaartkaai richting Gent over één rijstrook. 
  • Van 7 mei tot en met 12 mei wordt de andere rijstrook hersteld en krijgt het verkeer 500 meter voor het kruispunt met de Moervaartkaai richting Gent één rijstrook.
  • Van 14 mei tot en met 19 mei herstelt de aannemer de beton op het kruispunt zelf. Het verkeer richting Zelzate rijdt er plaatselijk over één rijstrook. De afslaande beweging van en naar de Moervaartkaai blijft mogelijk. Werken volgens de veiligheidsvoorwaarden

Alle nodige beschermingsmaatregelen worden genomen voor de aanwezige arbeiders zodat zij veilig kunnen werken.