Overslaan en naar de inhoud gaan

herstellingswerken op R4-Binnenring in Gent vanaf 28 februari

herstellingswerken op R4-Binnenring in Gent vanaf 28 februari

Op maandag 28 februari werkt het Agentschap Wegen en Verkeer op de R4-Binnenring ter hoogte van de afrit N60 in Gent.  De aannemer voert herstellingswerken uit op de R4 richting Zelzate. Alle verkeer rijdt langs de werfzone over één rijstrook. De werken duren een week. Het agentschap voert de werken bewust uit tijdens een verkeersluwere periode (krokusvakantie).

Herstellingswerken R4-Binnenring ter hoogte van de afrit N60

Op de R4-Binnenring ter hoogte van de afrit naar de Kortrijksesteenweg (N60) in Gent is het wegdek beschadigd. Het wegdek wordt op 6 verschillende locaties opgebroken en hersteld. Daarna heeft het beton een tweetal dagen nodig om uit te harden en is er geen activiteit op de werf. De werken starten op maandag 28 februari en duren tot en met maandag 7 maart. 

Hoe rijdt het verkeer?

Het verkeer op de R4-Binnenring richting Zelzate rijdt ter hoogte van de werfzone over één rijstrook. De afrit naar de Kortrijkesteenweg (N60) gaat dicht en het verkeer rijdt om via de volgende afrit Alphonse Pégoudlaan (Flanders Expo) en kan daar keren om via R4-Buitenring af te rijden via de Langeplankstraat naar de Kortrijksesteenweg (N60). Voor de fietsers zal er geen hinder zijn.

Minder hinder

De aannemer werkt tijdens de krokusvakantie. Hij werkt met snel uithardende beton om de uitvoeringstermijn zo kort mogelijk te houden.