Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken op N44 in Aalter vanaf 16 augustus

Herstellingswerken op N44 in Aalter vanaf 16 augustus

Op maandag 16 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met werken op de Knokkebaan (N44)  in Aalter tussen de Middelweg en de Groendreef. Het beton van het wegdek is versleten en wordt vervangen door asfalt. Ook het brugdek krijgt een nieuwe asfaltlaag. Er wordt enkel gewerkt in de richting van Aalter dus het verkeer richting Aalter beschikt over één rijstrook. Richting Maldegem is er geen hinder. AWV voert de werken bewust uit tijdens een verkeersluwe periode (zomervakantie). De werken zullen ongeveer twee weken duren.

Nieuw asfalt
Het betonnen wegdek van de Knokkebaan (N44) is versleten en aan vervanging toe. Daarom wordt nu de zone tussen de Middelweg en de Groendreef in de richting van Aalter aangepakt. Voor de veiligheid en het rijcomfort wordt het betonnen wegdek volledig opgebroken en vervangen door asfalt. Op de brug zelf wordt ook een nieuwe asfaltlaag voorzien.  

Timing en Verkeerssituatie
Er wordt gestart met werken op 16 augustus. Als alles vlot verloopt zijn de werken klaar tegen uiterlijk 31 augustus. Het verkeer op de Knokkebaan (N44) in de richting van Aalter kan de werfzone passeren maar beschikt over één rijstrook in plaats van twee. Het verkeer richting Maldegem ondervindt geen hinder. Fietsers ondervinden ook geen hinder.

Alle info over deze werken staat ook op www.wegenenverkeer.be/Aalter