Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken op E17 in De Pinte vanaf 5 februari

Herstellingswerken op E17 in De Pinte vanaf 5 februari

Op vrijdag 5 februari om 19u gaat het Agentschap Wegen en Verkeer aan de slag op de E17 in De Pinte. In de richting van Kortrijk, net voor de afrit 'De Pinte' voert de aannemer een herstelling uit op het wegdek. Het verkeer op de  E17 richting Kortrijk zal hierdoor twee rijstroken ter beschikking hebben, behalve 's nachts wanneer het over slechts één rijstrook kan rijden. De werken zijn klaar op maandagochtend 8 februari voor de ochtendspits. 

Betonherstellingen tijdens weekend
Op de E17 richting Kortrijk wordt het betonnen wegdek plaatselijk hersteld. De aannemer werkt met snel uithardend beton.  De werken starten op vrijdag 5 februari om 19u en zullen zijn klaar tegen maandagochtend 8 februari om 6u. De timing is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Verkeerssituatie
Om kwalitatief werk te leveren en veilig te kunnen werken, moeten, afhankelijk van het tijdstip, één of twee rijstroken van de snelweg richting Kortrijk dicht. Tussen vrijdagavond 21u en zaterdagochtend 10u beschikt het verkeer op de E17 richting Kortrijk over één rijstrook, overdag over twee rijstroken. Op- en afritten blijven open. Verkeer op de E17 richting Gent ondervindt geen hinder.

Veiligheid aan de werf
Voor de veiligheid van de arbeiders en weggebruikers geldt er een snelheidsbeperking van 70 km/u.