Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken op de Wichelsesteenweg (N442) in Lede vanaf 14 maart

Herstellingswerken op de Wichelsesteenweg (N442) in Lede vanaf 14 maart

Vanaf maandag 14 maart vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer het wegdek van de Wichelsesteenweg (N442) in Lede. Voor het wegcomfort en de veiligheid van de weggebruikers wordt het betonnen wegdek vervangen door asfalt. Tijdens de werken wordt het verkeer ter hoogte van de overweg beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten. De werken duren in totaal twee weken.

Nieuwe asfaltlaag

Op de Wichelsesteenweg (N442) ter hoogte van de spoorwegovergang en de Lange Weestraat wordt het wegdek vernieuwd. Het betonnen wegdek wordt plaatselijk opgebroken en vervangen door een nieuwe asfaltlaag. De werken starten op maandag 14 maart en zijn klaar op 25 maart. Asfaltwerken zijn weersafhankelijk en deze planning kan nog wijzigen. 

Verkeerssituatie

Het verkeer op de Wichelsesteenweg (N442) wordt beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten. Om de werken veilig uit te voeren, kan het verkeer de Lange Weestraat niet uitrijden en wordt het omgeleid via de Wijstraat. De Wichelsestraat wordt tijdelijk enkele richting. Wie naar de Wichelsesteenweg (N442) wil, zal moeten omrijden via de Kloosterstraat en de Wijstraat. De fietsers en voetgangers kunnen de werfzone passeren.

Alle info over deze werken staat ook op www.wegenenverkeer.be/Lede.