Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken Kortrijkstraat (N453) in Wortegem-Petegem

Herstellingswerken Kortrijkstraat (N453) in Wortegem-Petegem

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) start op maandag 27 september met herstellingswerken aan het wegdek van de Kortrijkstraat (N453) in Wortegem-Petegem. Voor de veiligheid vernieuwt de aannemer op verschillende plaatsen het wegdek. Het verkeer vanuit Oudenaarde kan de werfzone passeren, het verkeer in de andere richting volgt een omleiding. De werken zullen twee weken duren. 

Nieuw asfalt
Om de veiligheid te verbeteren vernieuwt de aannemer het wegdek van de Kortrijkstraat in beide richtingen over een afstand van 800 meter. Hij herstelt op 12 verschillende locaties de fundering en de toplaag in asfalt. De werken duren twee weken en zijn weersgevoelig. 

Hoe rijdt het verkeer?
Het autoverkeer van Oudenaarde richting Kerkhove kan langs de werfzone passeren. Het verkeer richting Oudenaarde rijdt om via de N8.  Plaatselijk verkeer wordt omgeleid via de Driesstraat, de Zonnestraat en de Oudenaardseweg richting Oudenaarde.

Fietsers rijden om in beide richtingen via de Driesstraat, de Krauwelstraat, het Petegemplein, de Sint-Martinusstraat en de Beerstraat. 

Ook het openbaar vervoer volgt een omleiding in beide richtingen via het kruispunt met de Heerbaan en de Zonnestraat, de Lindestraat, de Clemmenstraat, de Eekhoutstraat en de Beerstraat.

Alle info op www.wegenenverkeer.be/wortegem-petegem