Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken Dendermondsesteenweg (N416) Wichelen vanaf 21 september

Herstellingswerken Dendermondsesteenweg (N416) Wichelen vanaf 21 september

Vanaf maandag 21 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met herstellingswerken op de Dendermondsesteenweg (N416) in Wichelen. Voor een beter wegcomfort legt de aannemer een nieuwe asfaltlaag aan op zowel de rijbaan als het fietspad. De werken starten aan het kruispunt met de met de Bruinbekestraat tot aan het kruispunt met de Trompstraat. Gedurende de werken wordt deze volledige zone afgesloten voor alle verkeer en rijdt het verkeer om. Deze werken duren tot eind oktober. 

Twee fasen
Het vernieuwen van het wegdek en de fietspaden verloopt in twee fasen. In een eerste fase, van 21 september tot eind oktober, wordt er gewerkt van aan het kruispunt met de Bruinebekestraat (inclusief kruispunt) tot aan de Dendermondsesteenweg 94. In deze fase wordt de volledige opbouw van de rijweg vernieuwd. 

In een tweede fase, van 19 oktober tot eind oktober werkt de aannemer vanaf de Dendermondsesteenweg 94 tot aan de Trompstraat (exclusief het kruispunt). In deze fase komt er nieuwe asfaltlaag op de rijweg en het fietspad.

Verkeerssituatie 
Het verkeer volgt in beide richtingen een omleiding via de Dendermondsesteenweg (N416), Grote Kouterstraat (N442), Gentsesteenweg (N9), Massemsesteenweg (N462) en Zuidlaan (N417) om zo opnieuw de Dendermondsesteenweg (N416) te bereiken. 
Fietsers volgen een omleiding via de Bruinbekestraat, Oostakkerstraat, Hoekstraat en Trompstraat. 

Alle info kan je nalezen op www.wegenenverkeer.be/Wichelen