Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken Conterdambruggen op R31 Ringlaan in Oostende

Herstellingswerken Conterdambruggen op R31 Ringlaan in Oostende

Vanaf maandag 7 september starten in opdracht van Maritieme Toegang betonherstellingen onder de twee Conterdambruggen (in de volksmond beter gekend als “de Blauwe Bruggen”) in Oostende. Indien de weersomstandigheden het toelaten zullen de werken uiterlijk tegen 18 september gedaan zijn.

Wat?
Het werk omvat het uitvoeren van noodzakelijke betonherstellingen onder beide Konterdambruggen. De werken gebeuren in opdracht van Maritieme Toegang. 
 
Hinder?
Door de aard van de werken moeten beide bruggen in geopende positie staan gedurende de volledige duur van de werken.  Vanaf maandag 7 september (om 06h30) tot en met vrijdag 18 september is er zowel voor gemotoriseerd verkeer als voor fietsverkeer géén doorgang op de Conterdambruggen.
Het gemotoriseerde verkeer langs de kust volgt ofwel de plaatselijk aangegeven omleiding via de Vergunningenstraat/Sloepenstraat (= omleiding wanneer de bruggen normaal open staan) ofwel de omleiding via de A10, afrit Zandvoorde, Stationsstraat en N358 Oudenburgsesteenweg.
Het fietsverkeer wordt omgeleid via de N34 Slijkensesteenweg en Konterdamkaai.
Verkeer vanuit Brugge naar Oostende en Westkust op de N9 Brugsesteenweg rijdt via de N320 Esperantolaan, N358 Oudenburgsesteenweg en Stationsstraat naar de A10. 
Verkeer op de A10 richting Bredene en Oostkust gebruikt hiervoor de afritten in Jabbeke of Oudenburg.
Het tankstation (gelegen naast de Conterdambruggen) blijft steeds toegankelijk vanaf de kant van Bredene.
 
Timing?
De werken starten maandagochtend 7 september en zullen uiterlijk tegen 18 september afgerond zijn, op voorwaarde dat het weer geen spelbreker is.