Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken busbaan gerechtsgebouw station Hasselt

Herstellingswerken busbaan gerechtsgebouw station Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit aan de busbaan ter hoogte van het gerechtsgebouw in Hasselt. Verschillende betonvakken vertonen scheuren en dienen grondig te worden hersteld. De werken starten volgende week, en zullen tot het voorjaar 2021 duren. Ten minste tot het jaareinde blijft de busbaan afgesloten voor verkeer.

De busbaan loopt tussen de Grote Ring (R71) en het gerechtsgebouw van Hasselt. Ze dient op dit moment voornamelijk als ontsluitingsweg voor de parkeergarage van het gerechtsgebouw en de stelplaats voor de bussen van De Lijn. Op de busbanen werden al sporen voorzien voor een toekomstige tram. Vele betonvakken langs en tussen de sporen hebben intussen schade opgelopen op verschillende plekken, over de ganse lengte van de  busbaan. Een grondige herstelling dringt zich op.

De slechte betonvakken worden verwijderd en in nieuwe beton aangelegd. Dit is een tijdsintensieve klus, mede door de uithardingstijd van het beton en de weersgevoeligheid.

De werken starten op 10 november 2020 en duren tot het voorjaar 2021. Tot het jaareinde blijft de busbaan in de werkzone afgesloten voor verkeer. 

Minderhinder-maatregelen: parkeergarage bereikbaar via Grote Breemstraat en tijdelijke route bussen 
Om de bereikbaarheid van de Parking Gerechtsgebouw te garanderen, zal in de Grote Breemstraat, ter hoogte van het gerechtsgebouw, minstens tot het jaareinde tweerichtingsverkeer gelden. Daarvoor wordt zo lang een parkeerverbod ingesteld, vanaf 10 november 2020. 

De stelplaats van De Lijn zal ook minstens tot het jaareinde moeizaam bereikbaar zijn via de busbaan. De planning van de werken voorziet een maximaal gebruik van de busbaan door de bussen. De bussen zullen evenwel tijdelijk gebruik moeten maken van  de lokale route Goetsbloetsstraat, Grote Breemstraat en Kleine Breemstraat om de stelplaats te bereiken via de Koningin Astridlaan

Weersgevoelig
Opgelet: deze werken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer of vorst kan de huidige planning nog gewijzigd worden.