Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken aan oprit A19 in Zonnebeke en R8 in Kortrijk

Herstellingswerken aan oprit A19 in Zonnebeke en R8 in Kortrijk

Tussen donderdag 10 en zaterdag 12 februari wordt er een nieuwe laag asfalt aangelegd op twee belangrijke verkeersassen in West-Vlaanderen: aan de oprit van de A19 in Zonnebeke en aan de R8 in Kortrijk. Door een nieuwe laag asfalt aan te leggen, kan het autoverkeer er in de toekomst vlotter en comfortabeler doorrijden. De werken worden hoofdzakelijk ‘s nachts uitgevoerd. Doorgaand verkeer op de A19 en op de R8 blijft steeds mogelijk: verkeer rijdt via één rijstrook voorbij de werfzone.

Nieuw asfalt op oprit A19 in Zonnebeke



Op de oprit Zonnebeke-Beselare (nr. 3)  van de A19, in de richting van Ieper, krijgt het wegdek over de volledige breedte van de oprit een nieuwe laag asfalt. Deze werken worden uitgevoerd van donderdagavond 10 februari 18 uur tot vrijdagochtend 11 februari 6 uur. De oprit wordt dan volledig afgesloten.

Verkeer vanop de Wervikstraat volgt een omleiding via de Wervikstraat (N303), de Menenstraat en de Meenseweg (N8) tot aan de rotonde met de Zuiderring (N37). Dan volgen zij de Zuiderring tot aan het op- en afrittencomplex Ieper-Centrum (nr. 4). Op de A19 neemt de aannemer de rechterrijstrook in om de asfalteringswerken op de oprit uit te voeren. Doorgaand verkeer rijdt voorbij de werfzone over één rijstrook.

Vernieuwing wegdek R8 in Kortrijk-Zuid



Het wegdek wordt vernieuwd in de binnenbocht van de R8 in Kortrijk-Zuid, in de richting van de A19 in Kortrijk-West. Het asfalt op de rechterrijstrook is er het ergst aan toe: het volledige wegdek wordt er vernieuwd. De herstellingswerken worden uitgevoerd van vrijdagavond 11 februari 19 uur tot zaterdagmiddag 12 februari 12 uur. Tijdens de werken wordt de rechterrijstrook volledig afgesloten.

Er is geen omleiding voor doorgaand verkeer: zij kunnen verder rijden op de linkerrijstrook.

Kwalitatieve herstellingen met warm asfalt



Dankzij de overeenkomsten die AWV afsloot met de asfaltcentrales kunnen deze herstellingen op een kwaliteitsvolle manier met warm asfalt worden uitgevoerd. De aannemer schraapt eerst de bovenste asfaltlaag af en brengt nadien een nieuwe toplaag aan in warm asfalt.