Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken aan fietspad en wegdek op Gentse binnenring in Merelbeke

Herstellingswerken aan fietspad en wegdek op Gentse binnenring in Merelbeke

R4 - MERELBEKE

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert herstellingswerken uit op het fietspad en op de rijweg op de Gentse binnenring (R4) in Merelbeke. Fietsers volgen een omleiding, gemotoriseerd verkeer op de Gentse binnenring (R4) kan de werfzone passeren. De op- en afrit ter hoogte van de Hundelgemsesteenweg (N444) wordt tijdens de werken afgesloten. De werken duren van 27 mei tot 7 juni.

Herstellingswerken fietspad

Enkele betonplaten op het fietspad langs de Gentse binnenring (R4) in Merelbeke zijn beschadigd. De beschadigde betonplaten worden vernieuwd om gevaarlijke situaties te vermijden. De werfzone ligt tussen de oprit naar de R4 in Merelbeke en de afrit naar de Hundelgemsesteenweg (N444).

De werken aan het fietspad duren van maandag 27 mei tot en met maandag 3 juni 2024. Tijdens de werken volgen fietsers een omleiding via de Ringvaartstraat en de Hundelgemsesteenweg (N444).

Herstellingswerken wegdek

Iets verder werden ook beschadigingen vastgesteld op de rijweg. Op de invoegstrook wordt het asfalt vernieuwd en op de R4 Binnenring wordt de betonverharding vervangen. De werfzone bevindt zich ter hoogte van de op- en afrit met de Hundelgemsesteenweg (N444).

De werken aan het wegdek duren van maandag 27 mei 6u tot en met vrijdag 7 juni 22u. Het gemotoriseerd verkeer op de R4 Binnenring kan de werfzone passeren op één rijstrook in plaats van twee. 

De oprit van de Hundelgemsesteenweg (N444) naar de R4 Binnenring is afgesloten tijdens de werken. Het verkeer volgt een omleiding via de Hundelgemsesteenweg (N444), de Guldensporenlaan en rijdt de R4 weer op aan het complex in Merelbeke.

De afrit van de R4 Binnenring naar de Sluisweg in Merelbeke is afgesloten. Het gemotoriseerd verkeer op de R4 neemt de volgende afrit aan Planet Group Arena (KAA Gent - UZ Gent - Gent-Zuid II) en kan via de rotonde verder naar de Sluisweg.