Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingswerken 2de afdak Kennedyfietstunnel vanaf 16 augustus

Herstellingswerken 2de afdak Kennedyfietstunnel vanaf 16 augustus

Op 16 augustus 2022 start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herstellingswerken van het tweede afdak aan de toegang van de Kennedyfietstunnel op de Antwerpse rechteroever. Er wordt een oversteekplaats voorzien voor fietsers die de tunnel willen in- en uitrijden of ze kunnen de werfzone passeren via een fietszone op de rijbaan. Daarvoor wordt één rijstrook op de d’Herbouvillekaai ingenomen. De Kennedyfietstunnel blijft steeds toegankelijk via één ingang. Het gemotoriseerd verkeer kan beurtelings langs de werf rijden met behulp van tijdelijke verkeerslichten. 

De dakplaten van de vier toegangen naar de Kennedyfietstunnel op rechteroever zijn aan vernieuwing toe. Een eerste afdak werd vernieuwd in maart 2022. Vanaf 16 augustus start een aannemer met de herstellingswerken van het afdak aan de kant van de Schelde, richting stadscentrum. Ongeveer 200 m² aan nieuwe metalen dakplaten worden geïnstalleerd. Aan elke zijde van de d'Herbouvillekaai zal er daarna een toegang met nieuw afdak beschikbaar zijn.

Kennedyfietstunnel blijft open

De herstellingswerken aan het afdak zullen ongeveer twee weken duren. AWV voorziet een aparte zone voor de fietsers naast de werf, gedeeltelijk over de rijbaan. Daarvoor wordt één rijstrook afgezet. Het gemotoriseerd verkeer kan nog steeds in beide richtingen doorrijden, over een versmalde rijstrook, via tijdelijke verkeerslichten.

De tunnel blijft tijdens de werken steeds toegankelijk via één inrit. Tunnelgebruikers zullen wel eerst moeten oversteken, aangezien het afdak aan de zijde van de Schelde wordt vernieuwd. Daarvoor wordt een oversteekplaats voorzien.

Check de app

Gebruikers van de Kennedyfietstunnel en de Sint-Annatunnel kunnen steeds de app 'Fietsverbindingen Schelde' raadplegen voor real-time info over de status van de verschillende verbindingen om de Schelde in Antwerpen over te steken.