Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstellingen fietspad R4 tussen Drongen en Vinderhoute

Herstellingen fietspad R4 tussen Drongen en Vinderhoute

R4 - GENT

Het Agentschap Wegen en Verkeer zal herstellingen uitvoeren aan het fietspad langs de R4-Buitenring tussen Vinderhoute en Drongen. De werken starten op maandag 19 augustus en zijn klaar op vrijdagavond 30 augustus. Fietsers kunnen de werf niet passeren en moeten een omleiding volgen. Op bepaalde dagen zal er ook hinder zijn op de R4.

Herstellingen fietspad R4

Het fietspad langs de R4-Buitenring tussen Vinderhoute en Drongen is druk gebruikt en vertoont slijtage. Tijd dus voor een opknapbeurt. Het Agentschap Wegen en Verkeer zal de betonverharding op verschillende plaatsen herstellen, de oude voegvullingen tussen de betonplaten verwijderen en vernieuwen en de putdeksels terug op hoogte brengen. Dit alles om het rijcomfort van de fietsers te verbeteren. De werken starten op 19 augustus en moeten, mits goede weersomstandigheden, op 30 augustus afgerond zijn.

Hinder tijdens de werken

Tijdens de werken is er geen doorgang mogelijk voor fietsers. Er geldt een fietsomleiding in beide richtingen. Vanuit Vinderhoute in de richting van Merelbeke rijden fietsers van R4-Buitenring naar de Beekstraat, de Driesdreef en de Oranjeboomstraat naar de R4-Binnenring om deze te volgen tot de Deinsesteenweg (N466) en de brug terug over te steken naar de R4-Buitenring. Fietsers vanuit de richting van Merelbeke volgen dezelfde omleiding in tegengestelde richting. Voor het gemotoriseerd verkeer is de hinder beperkt tot enkele dagen wanneer de rechterrijstrook tussen 9u en 15u ingenomen wordt voor de afvoer van uitgebroken beton en de plaatsing van de betonmixer.