Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstelling wegdek kruispunt De Geloesplein x Kliniekstraat Hasselt

Herstelling wegdek kruispunt De Geloesplein x Kliniekstraat Hasselt

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkte vorig jaar op de Grote Ring van Hasselt (R71) hard aan de veiligheid van enkele kruispunten. Zo werd ook het kruispunt van het De Geloesplein x Kliniekstraat vernieuwd met slimme verkeerslichten en veilige infrastructuur voor fietsers en voetgangers. De afgelopen weken bleek echter dat de afwerking van het wegdek op het kruispunt van ondermaatse kwaliteit is. Het asfalt vertoont immers al schade na enkele maanden in gebruik. De toplaag asfalt van de rijweg zal dit voorjaar nog worden vernieuwd.

Aan het kruispunt De Geloesplein x Kliniekstraat op de Grote Ring in Hasselt kwamen er nieuwe verkeerslichten en veilige oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers. Voetgangers en fietsers kunnen er nu aan de verkeerslichten steeds conflictvrij oversteken door gebruik te maken van de drukknop.  Ook de rijweg werd over het volledige kruispunt grondig vernieuwd, in enkele lagen asfalt.

Tijdelijke herstellingen in afwachting van nieuw wegdek
Nu blijkt echter dat het wegdek op verschillende plekken al beschadigingen vertoont. Dat wijst er op dat er iets schort aan de toplaag asfalt op het kruispunt. AWV onderzoekt als opdrachtgever, samen met de plaatser en de leverancier van het asfalt, wat exact de oorzaak van dit probleem is. 

Om de veiligheid voor de weggebruikers te vrijwaren, werden afgelopen nacht al de eerste tijdelijke herstellingen uitgevoerd. In elk geval wordt het asfalt van het wegdek zo snel als mogelijk volledig vernieuwd, van zodra het weer het toelaat. Deze ingreep zal dan vermoedelijk ‘s nachts worden uitgevoerd, om de verkeershinder te milderen. De kosten vallen nog binnen de garantietermijn van de aannemer.