Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstelling voegovergang op Baan naar Bree (N73) in Peer

Herstelling voegovergang op Baan naar Bree (N73) in Peer

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 3 juli 2023 aan een nieuwe compoundvoeg op de Baan naar Bree in Peer. Die zal meer ruimte geven aan het beton en asfalt om te werken en zo bijdragen aan de veiligheid en het rijcomfort van gemotoriseerde weggebruikers. De werkzaamheden worden tijdens de aanleg van de vrijliggende fietspaden op de N73 uitgevoerd om de hinder voor het verkeer van Peer naar Bree te centraliseren.

Vernieuwing voeg tussen Oostweg en Erpekommerweg

Op de Baan naar Bree, tussen de rotonde aan de Oostweg en de Erpekommerweg, wordt de voegovergang tussen de asfalt- en betonverharding vervangen. Aan beide zijden van de voegovergang wordt een deel van de verharding weggenomen. Vervolgens wordt het hele stuk opnieuw geasfalteerd en ingezaagd om de nieuwe compoundvoeg te plaatsen. 

Met dit MIA-project kunnen we opnieuw via een kleine en gerichte ingreep een verkeersonveilig punt op een gewestweg wegwerken.

De aanpassingen worden in twee fases uitgevoerd; eerst wordt de zuidelijke helft van de rijbaan aangepakt, vervolgens de noordkant. De werken worden enkel bij droge weersomstandigheden tussen 3 en 6 juli uitgevoerd.

Minderhinder-maatregelen: omleiding van Peer naar Bree

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. Deze maatregelen gelden gedurende de volledige uitvoeringstermijn; overdag tijdens de werken en ‘s avonds/’s nachts. 

Voetgangers en fietsers ondervinden geen hinder en gemotoriseerd verkeer van Bree naar Peer blijft mogelijk. Richting Bree blijft dezelfde omleidingsroute als voor de werken aan de fietspaden van kracht. Doorgaand verkeer komende van Peer volgt een omleiding via de Deusterstraat, Peerderbaan, Weg op Bree (N719), Soetebeek/Meeuwerkiezel (N76). Plaatselijk verkeer rijdt via Erpekom; over de Oostweg, Deusterstraat, Erpekommerweg. Alle woningen en handelszaken in de werfzone blijven bereikbaar via de omleidingsroutes.