Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstelling van wegdek op Iepersteenweg in Houthulst

Herstelling van wegdek op Iepersteenweg in Houthulst

Op maandag 9 mei start het Agentschap Wegen en Verkeer met herstellingen van het wegdek op de Iepersteenweg (N369) in Houthulst en Diksmuide. Daarbij wordt het niveauverschil tussen rijweg en de naastgelegen kasseistrook weggewerkt. De werken duren volgens de planning tot 24 juni. Tot dan volgt het verkeer tussen Diksmuide en Ieper een omleiding.

Minister van Mobiliteit en Openbare Werken, Lydia Peeters: Over een afstand van 1,3 kilometer liggen de kasseien naast de rijweg lager ten opzichte van de rijweg zelf.  En dat zorgt voor onveilige verkeerssituaties, voor fietsers en autoverkeer. Met een investering van € 900.000 zorgen we ervoor dat iedereen zich opnieuw veilig kan verplaatsen, tussen Diksmuide en Ieper.

Herstellen rijweg en wegwerken niveauverschil

Op de Iepersteenweg (N369) in Houthulst en Diksmuide is de weg in slechte staat. Ook is er een niveauverschil tussen rijweg en de kasseistrook ernaast. Dat zorgt voor onveilige situaties. Dat pakt het Agentschap Wegen en Verkeer nu aan. Het wegdek wordt hersteld en de kasseien worden opnieuw aangelegd en verhoogd tussen de Steenbeek en de Rhonebeek.

De werken op de Iepersteenweg worden uitgevoerd tussen maandag 9 mei en vrijdag 24 juni.

Omleiding tussen Diksmuide en Ieper

Om de werken uit te voeren, wordt de Iepersteenweg afgesloten voor verkeer.

Fietsers rijden om via de Kerkhofstraat en de Jonkershovestraat in Diksmuide, via de Woumenstraat, de Heugstraat, de Nieuwe-Stedestraat en de Sneppestraat in Houthulst. Deze omleiding geldt in beide rijrichtingen.

Doorgaand auto- en vrachtverkeer tussen Diksmuide en Ieper volgt ook een omleiding. Zij rijden via de Esenweg (N35), de Dorpsstraat, de Smissestraat (N301) en de Klerkenstraat (N301) tot in het centrum van Houthulst. Zij volgen de Poelkapellestraat en de Houthulstseweg (N301) tot aan de rotonde met de Brugseweg (N313). Die volgen zij tot aan de Noorderring (N38) in Ieper.