Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstelling fietsbrug op Borgwormstraat (N743) in Heers

Herstelling fietsbrug op Borgwormstraat (N743) in Heers

Het Agentschap Wegen en Verkeer werkt vanaf maandag 10 oktober 2022 aan de fietsbrug op de Borgwormstraat in Heers. Beschadigde planken worden vervangen en de gehele fietsbrug krijgt een nieuwe antisliplaag om de veiligheid en het rijcomfort voor fietsers, vooral bij nat weer, te verhogen. De aanpassingen kaderen binnen het programma Mobiliteit Innovatief Aanpakken, kortweg MIA. De werken zullen een 2-tal weken duren. 

Verkeersveiligheid staat hoog bovenaan de prioriteitenlijst. Met MIA wil de overheid versneld gevaarlijke locaties op gewestwegen wegwerken en het gebruik van de fiets stimuleren. Het gaat om gekende verkeersonveilige punten die al langer op de agenda staan, zoals fietspaden verbreden, rijwegen vernieuwen, oversteekpunten beveiligen of kruispunten herinrichten.

Om de MIA-aanpak te testen lopen er proefprojecten in Limburg en West-Vlaanderen. In Limburg gaat het over zo’n 50 projecten. Meer info op www.vlaanderen.be/mia

Vernieuwing planken en toplaag fietsbrug aan Batsheersebeek

AWV werkt aan de vlonders met vrijliggende fietspaden op de Borgwormstraat, nabij de Batsheersstraat, in Heers. Om de verkeersveiligheid voor fietsers te waarborgen zal de bestaande coating op de houten fietsbrug verwijderd worden. Nadien worden de beschadigde planken vervangen. Zodra de nieuwe planken gemonteerd zijn, worden deze bewerkt en voorzien van een nieuwe antisliplaag. Na een aantal dagen drogen zijn de vrijliggende fietspaden weer klaar voor gebruik.

Minderhinder-maatregelen: fietsers aan overzijde, beurtelings autoverkeer, snelheidsbeperking

Tijdens de werkzaamheden gelden er tijdelijke minderhinder-maatregelen. Zo kan de aannemer veilig werken en beperken we de hinder voor de weggebruiker. 

Tijdens de werken zullen fietsers omgeleid worden via het fietspad aan de overzijde, dat dus tijdelijk in twee richtingen wordt gebruikt. Voor gemotoriseerd verkeer geldt er enkel tijdens het aanbrengen van de antisliplaag plaatselijk beurtelings verkeer. Er wordt tevens een snelheidsbeperking van 50 km/uur in de werkzone ingevoerd. 

Verder worden de werken grotendeels in de berm uitgevoerd waardoor de hinder beperkt blijft. 

De werken starten maandag 10 oktober 2022 en zullen een 2-tal weken duren.

Weersgevoelig
Opgelet: wegenwerken zijn steeds afhankelijk van werf- en weersomstandigheden. Bij regenweer kan de huidige planning nog wijzigen.