Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstelling brugvoegen E313 in Laakdal en Herentals tijdens twee weekends in oktober

Herstelling brugvoegen E313 in Laakdal en Herentals tijdens twee weekends in oktober

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert tijdens twee weekends in oktober herstellingswerken uit aan brugvoegen op vier locaties op de E313 richting Antwerpen in Laakdal en Herentals. Het betreft plaatselijke herstellingen. Het verkeer op de snelweg passeert tijdens de werken over één rijstrook.

Op de E313 in Laakdal en Herentals zijn herstellingen nodig aan enkele brugvoegen. Het gaat om vier locaties op de snelweg richting Antwerpen. De werken worden gespreid over twee weekends. Ze starten telkens op vrijdagavond om 20.00 uur en duren tot zondagochtend 08.00 uur.

  • Weekend van 18 tot 20 oktober: brug over de Meerhoutstraat in Laakdal, herstelling van drie voegen;
  • Weekend van 18 tot 20 oktober: brug over de spoorlijn in Herentals, herstelling van één voeg;
  • Weekend van 25 tot 27 oktober: brug over de Steenweg op Meerhout in Laakdal, herstelling van één voeg;
  • Weekend van 25 tot 27 oktober: brug over de Nieuwebaan (N174) in Laakdal, herstelling van twee voegen.

Verkeer richting Antwerpen over één rijstrook

Om de werken te kunnen uitvoeren, worden op de snelweg rijstroken ingenomen. Tijdens het eerste weekend is dat telkens de rechterrijstrook. Tijdens het tweede weekend werkt AWV zowel op de uiterst linkse als op de uiterst rechtse rijstrook, afhankelijk van welke voeg op dat moment wordt aangepakt. De aannemer neemt nooit de twee rijstroken tegelijk in. Verkeer passeert dus tijdens beide weekends steeds over één rijstrook. Langs de werfzone geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur.

Weersgevoelige werken

Werken aan brugvoegen zijn steeds zeer weersgevoelig. De huidige planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info over de verkeerssituatie is steeds terug te vinden via de website van het Vlaams Verkeerscentrum.