Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstelling brugvoeg op E313 richting Hasselt ter hoogte van complex Wommelgem

Herstelling brugvoeg op E313 richting Hasselt ter hoogte van complex Wommelgem

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) vervangt tijdens het weekend van 20 september een deel van een brugvoeg op de E313 richting Hasselt in Wommelgem, ter hoogte van de rotonde aan de Krijgsbaan (R11). Verkeer passeert tijdelijk over twee versmalde rijstroken. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor filevorming.

Een voeg van de snelwegbrug (E313) over de rotonde aan de Krijgsbaan (R11) in Wommelgem is aan herstelling toe. Ze raakte beschadigd door een vrachtwagenbrand. AWV herstelt nu een deel van de voeg over een breedte van vijf meter.

Verkeer over twee rijstroken richting Hasselt

Het agentschap voert de werken uit van vrijdagavond 20 september (20.00 uur) tot en met maandagochtend 23 september (05.00 uur). Het weekend van 27 september is voorzien als reserveweekend indien de werken door ongunstige werfomstandigheden niet kunnen plaatsvinden. De rechterrijstrook en pechstrook worden ingenomen als werfzone. Het verkeer op de E313 passeert plaatselijk over twee versmalde rijstroken. Er geldt een snelheidsbeperking van 70 kilometer per uur. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt voor hinder.

Meer info

De huidige planning van de werken werd opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/wommelgem.