Overslaan en naar de inhoud gaan

Herstel brugleuning en vangrail op Expresweg (N382) in Wielsbeke

Herstel brugleuning en vangrail op Expresweg (N382) in Wielsbeke

Op maandag 2 september start het Agentschap Wegen en Verkeer met herstellingswerken aan de brugleuning en vangrail op de brug van de Expresweg (N382) over de Leie in Wielsbeke, die beschadigd raakten na een tragisch dodelijk ongeval begin augustus. 
De werken duren vermoedelijk tot midden september en gebeuren buiten de spits om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

Herstel brugleuning en vangrail

De tijdelijke brugleuning, die geplaatst werd vlak na het ongeval, wordt vervangen door een definitieve leuning uit de depotvoorraad. Deze recuperatieleuning zal hoger zijn dan de oorspronkelijke leuning. Om een uniforme hoogte te behouden, wordt de leuning vervangen over een langer stuk: langs één zijde van de herstelling tot aan het einde van de brug. Later dit jaar of begin volgend jaar zal ook de rest van de leuningen vervangen worden door hogere recuperatieleuningen zodat alle leuningen dezelfde hoogte hebben. 
Tegelijkertijd worden ook de beschadigde voetsteunen van de vangrails hersteld, zodat alles klaar is voor de plaatsing van een nieuwe vangrail. Deze herstellingen moeten enkele dagen uitharden waarna de nieuwe vangrail kan geplaatst worden.

Werken buiten spits om hinder te beperken

Deze herstellingswerken zullen ongeveer twee weken duren, tot ongeveer 13 september. Tijdens de herstelperiode zullen tijdelijke verkeerslichten worden ingezet, omdat het verkeer van 2 rijvakken alternerend naar 1 rijvak moet. Dit zal aanzienlijke hinder met zich meebrengen. Om de impact tijdens de spits te beperken, plaatst de aannemer de werfsignalisatie pas vanaf 9 uur 's ochtends tot 15 uur in de namiddag.
Na de voltooiing van de herstellingswerken zal het fietsverkeer weer mogelijk zijn aan beide zijden van de brug.

Meer weten?

Alle informatie over de hinder tijdens de werken op www.wegenenverkeer.be/wielsbeke.