Overslaan en naar de inhoud gaan

Heropstart werken Ringlaan (N34) Wenduine vanaf 1 september

Heropstart werken Ringlaan (N34) Wenduine vanaf 1 september

Van begin juli tot eind augustus werd er niet gewerkt op de Ringlaan (N34) in Wenduine. De werken van het Agentschap Wegen en Verkeer waren er twee maanden in zomerpauze. Vanaf 1 september gaat de aannemer opnieuw aan de slag, met de volgende fase van de herinrichting vanaf het Duinrozenpad tot en met het kruispunt van de Brugsesteenweg. Hier wordt er gewerkt tot de zomer van 2023. Doorgaand en lokaal verkeer volgen een omleiding.

Heropstart van werken begin september

Sinds 1 juli wordt er niet gewerkt op de Ringlaan: de werken zijn er in zomerpauze.  Op donderdag 1 september gaat de herinrichting van de Ringlaan opnieuw van start: de werf schuift op richting de Brugsesteenweg. De aannemer start dan met de volgende fase van de werken, vanaf het Duinrozenpad tot het kruispunt met de Kerkstraat en Brugsesteenweg. Het kruispunt met de Brugsesteenweg wordt later aangepakt, vanaf januari 2023.

Herinrichting met afgescheiden fietspaden

Het volgende deel van de Ringlaan wordt op dezelfde manier opnieuw ingericht als de vorige fases van de werken. De volledige weg en de riolering worden vernieuwd. Er komen ook afgescheiden fietspaden. 

Ook omleidingen in volgende fase

De verkeershinder vanaf 1 september is dezelfde als die van voor de zomerperiode. De werfzone op de Ringlaan wordt afgesloten voor verkeer, zowel fietsers als autoverkeer volgen een omleiding. Doorgaand verkeer en vrachtverkeer tussen Zeebrugge en Oostende rijdt om via de Baron de Maerelaan (N31) en de Brugsebaan/Oostendse Steenweg (N9). Lokaal verkeer en fietsers volgen een kortere omleiding rond de werfzone. Voetgangers kunnen zich wel nog zoveel mogelijk voorbij de werf verplaatsen.

Meer weten?

De laatste informatie over de werken vindt u op wegenenverkeer.be/de-haan.