Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting van Mechelse Poort in Dendermonde komt dichterbij: voorbereidingen starten op 6 augustus

Herinrichting van Mechelse Poort in Dendermonde komt dichterbij: voorbereidingen starten op 6 augustus

N17, N47 en N406 / DENDERMONDE

De herinrichting van het kruispunt Mechelse Poort in Dendermonde komt dichterbij: op dinsdag 6 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de nodige voorbereidingen. De verkeersborden worden geplaatst, de fietsomleiding wordt ingesteld en het middeneiland tussen de Mechelsesteenweg (N17) en de Martelarenlaan (N47) wordt weggenomen. Zo kunnen de werken van fase 1 eind augustus vlot starten. De exacte startdatum van de werken is vandaag nog niet bekend. Tijdens de voorbereidende werken zullen bepaalde rijstroken voor autoverkeer worden afgesloten, fietsers rijden vanaf 12 augustus om via de aangeduide omleidingen.

Voorbereidingen starten na bouwverlof

Op dinsdag 6 augustus is het bouwverlof achter de rug en start de aannemer met de nodige voorbereidingen aan de Mechelse Poort, om eind augustus met de werken van fase 1 te beginnen. Over de loop van enkele weken worden een heleboel voorbereidingen getroffen. Op dinsdag 6 augustus worden er signalisatieborden geplaatst op en rond het kruispunt, om aan te duiden waar de tijdelijke verkeerslichten en -palen zullen komen.

Fietsomleidingen ingesteld vanaf 12 augustus

Vanaf maandag 12 augustus worden de fietsomleidingen ook ingesteld. Vanaf dan mogen fietsers en voetgangers het kruispunt van de Mechelsesteenweg met de Leopold- en Martelarenlaan niet meer oversteken, maar moeten zij de aangeduide omleidingen volgen. Zo kan de aannemer op een veilige manier werken.

Middeneiland wegnemen

Vanaf dinsdag 13 augustus wordt het middeneiland tussen de Mechelsesteenweg en Martelarenlaan weggenomen. Ook de tijdelijke rijstrook op de Martelarenlaan wordt aangelegd. Om deze werken uit te voeren wordt de rechterrijstrook van de Mechelsesteenweg richting Berlare ingenomen, net als de rechterrijstrook van de Martelarenlaan richting Grembergen. Ook de tijdelijke verkeerslichten worden geplaatst.

Werken fase 1 starten laatste week augustus

Door de voorbereidingen nog uit te voeren tijdens de zomervakantie, kan de herinrichting van het kruispunt vlotter verlopen. In de laatste week van augustus wordt het verkeer op de Martelarenlaan op 1 helft van de weg gebracht en worden de tijdelijke verkeerslichten in dienst genomen.

Dan kan fase 1 van de werken starten. Volgens de huidige planning duurt fase 1 tot en met maart 2025. Tijdens fase 1 werkt de aannemer op de Martelarenlaan en de Scheldebrug. Het doorgaand verkeer rijdt dan in beide richtingen op de weghelft richting Grembergen.

Meer weten?

Alle informatie over de hinder en planning van de werken vindt u terug op wegenenverkeer.be/dendermonde.