Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting van kruispunt Kezelberg (N32) en Ieperstraat (N32d) in Wevelgem en Moorslede start op 6 augustus

Herinrichting van kruispunt Kezelberg (N32) en Ieperstraat (N32d) in Wevelgem en Moorslede start op 6 augustus

Op dinsdag 6 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van het kruispunt van de Kezelberg (N32) met de Ieperstraat (N32d) in Wevelgem en Moorslede. De westelijke zijde van het kruispunt wordt eerst aangepakt. Deze fase duurt tot december. Tijdens de werken is doorgaand verkeer op Kezelberg steeds mogelijk, via tijdelijke verkeerslichten. De Ieperstraat is aan beide zijden wel afgesloten.

Voorbereidende werken achter de rug

In januari startte de aannemer met sonderingen, om de nutswerken vlotter te laten verlopen. Daaropvolgend vernieuwden en verplaatsten de nutsmaatschappijen hun leidingen, van midden mei tot begin juli. Alle voorbereidingen zijn nu achter de rug en nu kan de herinrichting zelf van start gaan.

Herinrichting start op 6 augustus

De aannemer start op dinsdag 6 augustus met de herinrichting van het kruispunt van de Kezelberg met de Ieperstraat. De westelijke zijde is als eerste aan de beurt. Deze werken duren tot december 2024, als alles vlot verloopt.

Hinder tijdens de werken

Tijdens de werken zal er hinder zijn voor het verkeer. Voetgangers op de oostelijke zijde van het kruispunt ondervinden geen hinder; voetgangers op de westelijke zijde steken net voor de werfzone de weg over. Voor fietsers is de hinder gelijkaardig: fietsers richting Roeselare ondervinden geen hinder. Fietsers richting Menen steken de weg over en fietsen kort op het fietspad in de andere rijrichting. 

Voor reizigers van het openbaar vervoer is er geen hinder: de bussen rijden steeds voorbij de werfzone, in beide richtingen. Reizigers van lijnen 54, 541 en 542 plannen hun reis best via delijn.be/routeplanner of de app.

Gemotoriseerd verkeer op de Kezelberg kan steeds voorbij de werfzone rijden in beide richtingen, via tijdelijke verkeerslichten. Er geldt ook een snelheidsbeperking van 50 km/u ter hoogte van de werfzone. 

De toegang naar de Ieperstraat, vanop de Kezelberg, is aan beide zijden afgesloten. Verkeer van en naar het centrum van Moorsele rijdt via de Wittemolenstraat. Lokaal verkeer naar de Iepersestraat (Moorslede) rijdt om via de Millesteenstraat, Bakkerhoekstraat, Menenstraat en de Iepersestraat.

Fase 2 start eind dit jaar

Indien de weersomstandigheden het toelaten duurt fase 1 tot december. Daarna start fase 2 van de werken op. In fase 2 werkt de aannemer op de oostelijke zijde van het kruispunt. Als alles vlot verloopt, duurt fase 2 tot het einde van het voorjaar van 2025.

Veiliger en vlotter verkeer

Het kruispunt van de Kezelberg met de Ieperstraat wordt veiliger ingericht voor fietsers, voetgangers en gemotoriseerd verkeer. Zo wordt het kruispunt overzichtelijker, met verkeerslichten, en middeneilanden. Alle fietspaden worden ook vernieuwd en de bushaltes in beide richtingen worden omgevormd tot toegankelijke bushaltes. Ondergronds wordt er gescheiden riolering aangelegd.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/wevelgem en wegenenverkeer.be/moorslede.