Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Nieuwe Baan (N174) bijna afgerond

Herinrichting Nieuwe Baan (N174) bijna afgerond

Het einde van de werkzaamheden aan de Nieuwe Baan in Laakdal (N174) is in zicht. Vrijdag 13 mei rondt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) de werken ten zuiden van de nieuwe rotonde af. De aannemer gaat dan nog enkele weken verder met de afwerking van de carpoolparking, de groenaanleg en werken in de berm. Tijdens de afwerking is er geen hinder meer op de weg.

De voorbije weken werkte AWV aan de zuidkant van de nieuwe rotonde aan het laatste stukje van de Nieuwe Baan. Het verkeer kan er in twee richtingen blijven rijden, maar moet via tijdelijke verkeerslichten beurtelings voorbij de werfzone. Op vrijdag 13 mei neemt AWV die tijdelijke lichten weg en komt er een einde aan de hinder voor het verkeer. Ook fietsers kunnen vanaf morgen gebruikmaken van de nieuwe fietspaden en moeten niet langer een omleiding volgen.

De aannemer van AWV is momenteel volop bezig met het klinkeren van de carpoolparking en doet de komende weken nog de laatste afwerkingen in de projectzone om de puntjes op de i te zetten. Dat kan zonder hinder te veroorzaken op de weg. 

Het project in een notendop 

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters: “De aansluiting van de op- en afrit van de E313 richting Hasselt op de Nieuwe Baan en het kruispunt met de Heikantstraat zijn omgevormd tot een dubbelstrooksrotonde. Zo kan het verkeer vlotter en veiliger verlopen. Daarnaast is een breed en vrijliggend fietspad langs de N174 aangelegd. Het nieuwe dubbelrichtingsfietspad verhoogt niet alleen het rijcomfort van de fietser maar ook de veiligheid. Fietsers moeten de op- en afritten van de E313 niet meer kruisen.”

Tot slot legt AWV een nieuwe carpoolparking aan, ten zuiden van de rotonde, met 74 parkeerplaatsen. De harde infrastructuur zal eind deze maand klaar zijn. De carpoolparking zal later ook verder ingericht worden tot een volwaardig Hoppinpunt, met o.a. fietsenstallingen.