Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting N70 Beveren: fasewissel op 14 januari 2022

Herinrichting N70 Beveren: fasewissel op 14 januari 2022

Vorig jaar hebben het Agentschap Wegen en Verkeer en de gemeente Beveren grootschalige werken opgestart aan de N70 in Beveren. De werken zijn ongeveer halfweg. Op vrijdag 14 januari vindt opnieuw een grote fasewissel plaats, waardoor de verkeerssituatie op en rond de N70 verandert. Het verkeer van Antwerpen naar Beveren moet vanaf vrijdag een omleiding volgen vanaf de Snoeckstraat.

Bredere stukken van N70 klaar

Ondertussen zijn de bredere zones van de N70 vernieuwd. Op de Grote Baan tussen de Burggravestraat en de Sint-Elisabethstraat en op de Vesten tussen de Essendreef en de Carrefour heeft de N70 nu in beide richtingen een breed fietspad, een rijstrook voor het gewone verkeer en een aparte busbaan voor het openbaar vervoer. In die laatste zone werkt de aannemer wel nog tot het einde van de maand aan de afwerking van de voetpaden en parkeerstroken.

Aan het Pareinpark en aan de Sint-Elisabethstraat zijn ook de twee ovondes al aangelegd. Die zorgen er straks voor dat de bussen van De Lijn een vlotte doorgang van en naar de busbaan hebben. 

Nieuwe fase start volgende week

Volgende week starten we met de heraanleg van de Grote Baan vanaf de Sint-Elisabethstraat tot net voorbij het kruispunt met de Spoorweglaan en Torenstraat. Vanaf dat moment is de N70 in die zone volledig onderbroken. Omdat de weg er smaller is dan in de zones waar tot nu toe is gewerkt, is het niet mogelijk om nog verkeer in één richting door te laten langs de werken.

Nieuwe omleiding naar Beveren, richting Antwerpen verandert voorlopig niet

Vrijdag 14 januari wordt de werfzone afgesloten en de nieuwe omleidingen worden aangeduid. Voor het verkeer tussen Antwerpen en Beveren zal het opnieuw even aanpassen zijn. Wie naar Beveren rijdt, moet vanaf de Snoeckstraat een omleiding volgen via de Pauwstraat en Ijzerstraat terug naar de N70. 
Voor het verkeer richting Antwerpen verandert er in eerste instantie niets. Tot het einde van januari blijven de omleidingen van vandaag gelden. Zodra de werken rond het Pareinpark volledig afgerond zijn, geven we die zone vrij en kan de omleiding naar Antwerpen ingekort worden. Bestuurders moeten er wel rekening mee houden dat er deze winter niet gestrooid wordt op de nieuwe weg richting Antwerpen, omdat de strooizouten de wegverharding kunnen beschadigen.

Verdere planning

Deze nieuwe fase duurt ongeveer 6 maanden, tot het begin van de zomer. Vervolgens nemen we in twee aparte fases nog het kruispunt met de Schoolstraat (fase 4) en de N70 tussen de Schoolstraat en de Carrefour (fase 5) onder handen. Het einde van de werken is voorzien eind 2022.
 
Alle informatie over de werken N70 kunt u terugvinden op de website van Agentschap Wegen en Verkeer www.wegenenverkeer.be/beveren. Daar kunnen inwoners zich ook inschrijven op de nieuwsbrief van AWV om op elk moment geïnformeerd te zijn over de stand van zaken.