Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt Raapstraat en onderhoudswerken op Singel (R42) in Sint-Niklaas

Herinrichting kruispunt Raapstraat en onderhoudswerken op Singel (R42) in Sint-Niklaas

R42 - SINT-NIKLAAS

Het Agentschap Wegen en Verkeer voert werken uit op de Singel (R42) in Sint-Niklaas. Het kruispunt met de Raapstraat wordt veiliger gemaakt en er worden onderhoudswerken uitgevoerd tussen het kruispunt met de Raapstraat en het complex met de Prins Boudewijnlaan (N70). Er wordt gewerkt in verschillende fasen, van 6 augustus tot eind augustus.

Herinrichting kruispunt

Het kruispunt met de Singel (R42) en de Raapstraat wordt veiliger gemaakt, vooral voor fietsers. Dit kruispunt staat momenteel nog op de dynamische lijst van gevaarlijke punten. De verkeerslichten aan het kruispunt krijgen vierkant-groen, waardoor oversteken in de toekomst volledig conflictvrij kan gebeuren. De fietspaden worden breder en de fietsoversteken worden veiliger heraangelegd. Daarnaast krijgt het kruispunt een volledig nieuw wegdek in asfalt. De werken starten op dinsdag 6 augustus en duren tot het einde van de maand.

N42 Raapstraat

Onderhoudswerken

De onderhoudswerken lopen vanaf het kruispunt met de Raapstraat tot aan het complex met de Prins Boudewijnlaan (N70). Enkel in de richting van het station wordt het wegdek vernieuwd. De lus van de Prins Boudewijnlaan (N70) naar de Singel (R42) en de lus van de Prins Boudewijnlaan (N70) naar Europark-Zuid krijgen ook een opknapbeurt.

Verschillende fasen

Tijdens de eerste fase wordt aan de vier hoeken en de middenberm van het kruispunt gewerkt, daarna worden de onderhoudswerken op de Singel (R42) uitgevoerd. Europark-Zuid blijft steeds bereikbaar. De details over hinder en omleidingen zijn nog niet bepaald, die volgen dichter bij de start van de werken.