Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting kruispunt Eikenlei (N115) met Sluisvijfbaan vanaf 8 januari

Herinrichting kruispunt Eikenlei (N115) met Sluisvijfbaan vanaf 8 januari

Op maandag 8 januari start het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) met de herinrichting van het kruispunt Eikenlei (N115) met de Sluisvijfbaan in Sint-Job-in-‘t-Goor (Brecht). Er komt een extra rechtsafslagstrook op de Sluisvijfbaan en de fietsoversteek op de N115 wordt aangepast. De werken duren ongeveer drie weken. Er geldt een omleiding.

Het verkeer komende van de Sluisvijfbaan conflicteert regelmatig met fietsers die gebruikmaken van de dubbelrichtingsoversteek op de Eikenlei. Om de verkeersveiligheid te verbeteren, voert AWV enkele ingrepen uit op het kruispunt. De aannemer zorgt voor een aparte rechtsafslagstrook op de Sluisvijfbaan zodat het gemotoriseerd verkeer niet meer tegelijk groen heeft met de overstekende fietsers op de N115. Met nieuwe markeringen past hij nadien ook de dubbelrichtingsoversteek aan qua breedte. Om de afslagstrook aan te leggen, wordt extra ruimte gecreëerd. Daarvoor verdwijnt de fietsenstalling. De gemeente zorgt voor de plaatsing van een nieuwe stalling. Die komt iets verder, ter hoogte van de vaart. Het lokaal bestuur zorgt ook voor een verfraaiing van de autoparking.

Drie weken werk, omleiding voorzien
De werken starten op maandag 8 januari en duren ongeveer drie weken. Gedurende die periode is de Sluisvijfbaan afgesloten in beide richtingen. Het gemotoriseerd verkeer volgt een omleiding via de Vaartlaan – Holleweg – Hogebaan – Zandstraat – Kattenhoflaan – Brugstraat. Fietsers rijden via de fietsostrade F15 – Franciscanessenlaan. Doorgaand verkeer op de Eikenlei (N115) passeert beurtelings via tijdelijke verkeerslichten wanneer AWV de lichtenregeling aanpast, van 10 tot en met 23 januari. De parking langs de Sluisvijfbaan is tijdens de volledige periode van de werken niet toegankelijk. Bushaltes ‘Sint-Job-in-’t-Goor Sluisvijfbaan’ worden dan ook niet bediend.

Meer info
De planning is opgemaakt onder voorbehoud van gunstige werf- en weersomstandigheden en kan bijgevolg nog wijzigen. De meest recente info is beschikbaar via wegenenverkeer.be/brecht.