Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Grote Baan (N70) in Melsele gaat laatste fase in op 13 februari

Herinrichting Grote Baan (N70) in Melsele gaat laatste fase in op 13 februari

Sinds augustus 2022 werken het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) en de gemeente Beveren tussen de Sint-Elisabethstraat en het kruispunt met de Schoolstraat op de Grote Baan (N70) in Melsele. Tegen maandag 13 februari rond de aannemer die werken af en start hij aan de laatste fase van de herinrichting van de volledige gewestweg.

AWV en de gemeente Beveren werken sinds januari 2021 aan de totale heraanleg van de N70 in Melsele. De projectzone strekt zich uit van aan de Essendreef tot net voorbij het kruispunt met de Burggravenstraat/Snoeckstraat. Over een afstand van zo’n twee kilometer ondergaat de gewestweg een grondige metamorfose. De werken werden opgedeeld in zeven fases en waren voorzien om ongeveer twee jaar te duren. In januari 2022 werden ze echter stilgelegd omdat vervuiling in het grondwater was aangetroffen. Na een aanpassing van de omgevingsvergunning startte de aannemer de werken terug op in augustus 2022. Vanaf 13 februari 2023 start de aannemer aan de werken voor de laatste fase, een traject van 400 meter.

Opnieuw verkeer door centrum Melsele en start laatste deel van de herinrichting

Op maandag 13 februari gaat de vernieuwde N70 tussen de Schoolstraat en de Sint-Elisabethstraat open voor verkeer. Ook het kruispunt met de Schoolstraat, en het kruispunt met de Torenstraat en Spoorweglaan zijn dan opnieuw toegankelijk waardoor Melsele centrum weer vlot bereikbaar is. 

Die dag start meteen ook de laatste fase van het project. Tot in de zomer vernieuwen AWV en de gemeente de laatste meters van de Grote Baan. De werken bevinden zich dan tussen de Schoolstraat en de eerder aangelegde ovonde aan het Pareinpark. Als onvoorziene omstandigheden of slecht weer geen spelbreker zijn, moeten de werken in de zomervakantie achter de rug zijn.

Nieuwe omleiding geldt in beide richtingen

Vanaf de start van de laatste fase is de N70 tussen Carrefour Express en Colora afgesloten voor alle verkeer. Voor gemotoriseerd verkeer geldt in beide richtingen een omleiding via de Kasteeldreef, Halfdreef, Leurshoek, Koolputstraat, Dijkstraat en Schoolstraat.

Fietsers volgen een verkorte route via het steegje tussen de N70 en de Jan Bekenshoek naar de IJzerstraat en nemen dan de Jozef Balstraat om via de Spoorweglaan weer de Grote Baan te bereiken. 

De Lijn volgt richting Antwerpen dezelfde omleiding als het gemotoriseerd verkeer. In de richting van Sint-Niklaas rijden de bussen niet langs de Halfdreef en Kasteeldreef, maar door de Floralaan en Luitenant Van Eepoelstraat. Zo wordt de Kasteeldreef ontlast en blijft ‘halte Viergemeet’ bediend.

Ruime communicatie en meer info

In de week van 6 februari bedeelt AWV samen met de gemeente nog een bewonersbrief in heel Melsele en Beveren Oost. Deze brief bevat alle info over de fasewissel en de aangepaste verkeersmaatregelen en omleidingen. Actuele werf- en projectinfo is bovendien steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/melsele.