Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Expresweg Waregem om veiliger de Eikenlaan in- en uit te rijden

Herinrichting Expresweg Waregem om veiliger de Eikenlaan in- en uit te rijden

Vanaf maandag 12 augustus start het Agentschap Wegen en Verkeer met de herinrichting van de Expresweg (N382) ter hoogte van de Eikenlaan in Waregem. De Expresweg krijgt er een in- en uitvoegstrook zodat verkeer veiliger de Eikenlaan kan in- en uitrijden. De werken duren tot midden oktober.

In- en uitvoegstrook voor meer veiligheid

De Eikenlaan is een lokale weg die aansluit op de drukke Expresweg (N382) waar er 90 km/u wordt gereden op twee rijvakken per rijrichting. Dit zorgt voor gevaarlijke situaties.

Uittredend Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken: “Op de Expresweg wordt in de rijrichting Wielsbeke een invoegstrook en een uitvoegstrook van telkens ongeveer 250 meter lang aangelegd ter hoogte van de Eikenlaan. Op die manier kan verkeer vanuit de Eikenlaan veilig de Expresweg oprijden. Verkeer op de Expresweg kan zo ook veilig de Eikenlaan inrijden.”
Er was eerst sprake om de Eikenlaan niet langer toegang te geven tot de Expresweg maar onderzoek wees uit dat dit problemen zou opleveren voor het onderliggende wegennet. “Afgelopen maanden werd er dan ook goed geluisterd naar de vragen uit de buurt en van lokale afdelingen van Waregem, zo werd er samen met de minister van Omgeving een passende oplossing gezocht. Met de realisatie van een invoeg- en uitvoegstrook kunnen we met een relatief kleine ingreep een groot verschil maken inzake verkeersveiligheid”, aldus de minister.

Werken tot midden oktober

De aannemer start vanaf maandag 12 augustus en zal in de eerste week de werfsignalisatie plaatsen en struiken en bomen in de berm verwijderen. Vanaf maandag 19 augustus starten de eigenlijke werken. De werken zullen in totaal ongeveer twee maanden in beslag nemen, tot midden oktober 2024.

Hinder tijdens de werken

Tijdens de werken moet het verkeer op de Expresweg in de rijrichting Wielsbeke over 1 rijstrook. Verkeer met bestemming Eikenlaan kan niet afslaan vanop de Expresweg maar moet doorrijden en vervolgens via de Gentseweg (N43) en de Roterijstraat rijden.  Fietsers volgen een omleiding via de Roterijstraat.


Meer weten?

Alle informatie over de hinder tijdens de werken op wegenenverkeer.be/waregem.