Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting Dikkebusseweg start op 6 maart

Herinrichting Dikkebusseweg start op 6 maart

Op maandag 6 maart start de herinrichting van de Dikkebusseweg (N375) in Ieper. De aannemer gaat dan van start, in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, met de aanleg van gescheiden riolering en een vernieuwde inrichting van de weg. De werken worden in verschillende fases uitgevoerd om de hinder te beperken. De werf start in de Maltastraat en schuift telkens op richting Dikkebus. Tijdens de werken volgt doorgaand verkeer een omleiding. Volgens de huidige planning duren de werken tot eind 2024.

Grondige herinrichting van Dikkebusseweg

De Dikkebusseweg wordt boven- en ondergronds vernieuwd, tussen de spoorweg en de Frezenbergstraat, over een afstand van bijna 1,5 kilometer. Op de Maltastraat wordt ook gewerkt, net als in de Frezenbergstraat. Over de hele zone wordt er gescheiden riolering aangelegd en worden nutsleidingen vernieuwd. 

Bovengronds wordt de weg ook opnieuw ingericht: richting Dikkebus komen er vrijliggende fietspaden en vanaf de Reinaartstraat richting Ieper zullen er fietssuggestiestroken aangelegd worden. Langs de weg komen er ook voldoende parkeerplaatsen en veilige, brede voetpaden. Aan de Reinaartstraat wordt er ook een middengeleider geplaatst: zo wordt de snelheid van doorgaand verkeer afgeremd. Aan de vaart Komen-Ieper wordt de weg verhoogd aangelegd.

Werken starten in Maltastraat op 6 maart

De aannemer start op maandag 6 maart met fase 1A van de werken, in de Maltastraat. Op dinsdag 4 april gaan de werken van fase 1B van start. Vanaf dan wordt er gewerkt op de Dikkebusseweg, tussen de spoorweg en de vaart Komen-Ieper. Bij elke fase schuiven de werken verder op, richting Dikkebus. Volgens de huidige planning is de herinrichting van de Dikkebusseweg eind 2024 achter de rug.

Omleiding voor doorgaand verkeer

Vanaf de start van fase 1B volgt doorgaand verkeer tussen Ieper en Westouter een omleiding. Zij rijden om via de Oudstrijderslaan (N37b), de Rijselseweg (N336), de Kemmelseweg (N331) en de Ruuschaartstraat (N381).

Maatregelen voor lokale bereikbaarheid

Lokale bewoners kunnen hun woning niet steeds met de wagen bereiken. Bewoners van Leemput parkeren daarom op de parking van de NMBS; bewoners van de Hommelhofstraat rijden om via de Tybaertstraat en het Bijlanderpad. De paaltjes aan het pad, naast de vaart, worden weggehaald.

Meer weten?

Actuele informatie over het project vindt u op wegenenverkeer.be/ieper.