Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinrichting bushaltes en nieuwe oversteek op Antwerpsesteenweg (N12) aan kruispunt met Kapelstraat in Westmalle

Herinrichting bushaltes en nieuwe oversteek op Antwerpsesteenweg (N12) aan kruispunt met Kapelstraat in Westmalle

Vanaf maandag 9 januari werkt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) aan de bushaltes aan het kruispunt van de Antwerpsesteenweg (N12) met de Kapelstraat in Westmalle. De haltes worden toegankelijker gemaakt. Tegelijk richt AWV een veilige oversteekplaats in voor fietsers en voetgangers, ter hoogte van de bushaltes. De werken zullen naar schatting vier weken duren. Tijdens de werken geldt eenrichtingsverkeer op de Antwerpsesteenweg ter hoogte van de werfzone. Verkeer richting Turnhout volgt een lokale omleiding. 

AWV streeft ernaar zo veel mogelijk bushaltes in Vlaanderen toegankelijk te maken voor iedereen. Daarom worden de haltes ter hoogte van de Kapelstraat heringericht zodat onder andere rolstoelgebruikers, blinden en slechtzienden vlot gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Om de verkeersveiligheid van de actieve weggebruiker op de N12 te verhogen, zorgt AWV voor een nieuwe, veilige oversteekplaats voor fietsers en voetgangers, ter hoogte van de haltes.

Geen doorgaand verkeer richting Turnhout, omleiding voorzien

Tijdens de periode van de werken kan het gemotoriseerd verkeer niet doorrijden langs de Antwerpsesteenweg in de richting van Turnhout. Er is een omleiding voorzien via de Zoerselbaan - Industrieweg - Nijverheidsstraat om zo de N12 te bereiken. Het openbaar vervoer volgt dezelfde omleiding en voorziet tijdelijke bushaltes. Verkeer richting Antwerpen op de Antwerpsesteenweg is wel steeds mogelijk. Fietsers en voetgangers kunnen te allen tijde de werfzone passeren.

Meer info

De werken zijn afhankelijk van het weer. Bij regenweer bestaat de kans dat de huidige planning wijzigt. De meest actuele info is steeds beschikbaar via de website www.wegenenverkeer.be/malle.