Overslaan en naar de inhoud gaan

Herinnering: oprit Beringen richting Lummen dit weekend afgesloten

Herinnering: oprit Beringen richting Lummen dit weekend afgesloten

Van vrijdagavond 12 mei tot en met maandagochtend 15 mei is oprit 26 Beringen van de E313 in de richting van Lummen gesloten. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) realiseert dan de aantakking van de E313 met de oprit. Verkeer rijdt om via complex 25a Tessenderlo. 

Sinds vorige week wordt de oprit aan complex 26 Beringen aangepast in de rijrichting van Lummen. De werken gebeuren in functie van spitsstroken tussen Beringen en Ham. De oprit tot na de brug van de Buitingstraat wordt verlengd. Die verlenging is nodig om veilig te kunnen invoegen op de spitsstrook, die er bij gaat komen als er vanuit Ham wordt aangereden.

Minderhinder-maatregelen: oprit 26 dit weekend afgesloten en snelheidsbeperking

Om de aantakking van de E313 met de oprit te realiseren, is de oprit van complex 26 afgesloten: vanaf vrijdagavond 12 mei -  20 uur tot en met maandagochtend 15 mei - 6 uur. Verkeer volgt de omleiding via complex 25a Tessenderlo. Doorgaand verkeer op de E313 ondervindt hinder door een snelheidsbeperking. 

Ook vernieuwde oprit richting Antwerpen in Beringen in juni klaar

Nog aan het complex 26 in Beringen vernieuwt AWV de oprit richting Antwerpen om aan te sluiten op de spitsstrook. De werken zitten op schema. Begin juni 2023 zal de oprit in Beringen één weekend afgesloten zijn.