Overslaan en naar de inhoud gaan

Herentalsebaan (N116) dit weekend deels afgesloten ter hoogte van kruispunt Muggenberglei

Komend weekend, van vrijdagavond 13 tot maandagochtend 16 maart, voert het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) werken uit op de Herentalsebaan (N116) in Deurne. Ter hoogte van het kruispunt met de Muggenberglei wordt het asfalt plaatselijk vernieuwd in de richting van Antwerpen-centrum. De Herentalsebaan is dan afgesloten richting de Singel (R10) en het verkeer moet een omleiding volgen. Plaatselijke vernieuwing wegdek

Op de Herentalsebaan richting de Singel is het wegdek ter hoogte van het kruispunt met de Muggenberglei plaatselijk in slechte staat door een combinatie van eerdere nutswerken en belasting door afslaand zwaar verkeer. AWV zal daarom de zone met beschadigde asfalt volledig vernieuwen. 

Verkeer richting Antwerpen volgt omleiding

Tijdens de werken, van vrijdagavond 13 maart (21u) tot maandagochtend 9 maart (05u), is de Herentalsebaan volledig afgesloten richting de Singel. Gemotoriseerd verkeer richting Antwerpen wordt omgeleid via de Sterckshoflei/Hooftvunderlei, de Turnhoutsebaan (N12) en de Noordersingel (R10). Voor verkeer richting Wommelgem is er geen hinder op de Herentalsebaan. Het kruispunt met de Muggenberglei wordt tijdens de werken in het midden dichtgezet waardoor afslaan naar de Muggenberglei komende van Wommelgem tijdelijk niet mogelijk is. Verkeer komende uit de Muggenberglei moet aan de Herentalsebaan verplicht rechts afslaan. Voetgangers en fietsers kunnen steeds passeren en het kruispunt oversteken langs één zijde. Voor het tramverkeer is er geen hinder.

 Weersgevoelig

Asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij regenweer en/of koude temperaturen kan de huidige planning nog wijzigen. De meest actuele info is steeds beschikbaar op www.wegenenverkeer.be/antwerpen.