Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Zeelsebaan in Dendermonde start op 14 september

Heraanleg Zeelsebaan in Dendermonde start op 14 september

Het Agentschap Wegen en Verkeer, Stad Dendermonde en Aquafin slaan de handen in elkaar om de Zeelsebaan (N47) en Steenweg van Grembergen heraan te leggen met comfortabele voet- en fietspaden, een vernieuwde rijweg en met meer groen. Onder de weg komt een gescheiden rioleringsstelsel. Vanaf maandag 14 september start de heraanleg van de Zeelsebaan. Tijdens deze werken is de volledige zone tussen Kleinzand en Grootzand op de N47 afgesloten in beide rijrichtingen voor alle verkeer. Als de weersomstandigheden goed zijn en alles vlot verloopt, zullen de werken eind 2021 klaar zijn.

Wat houden de werken in?
Op de Zeelsebaan worden de nieuwe fiets-en voetpaden gescheiden van de rijweg door ze deels verhoogd aan te leggen en door ze deels van de weg te scheiden met een groenstrook. Daarnaast legt de aannemer parallel met een deel van de Zeelsebaan een nieuwe ventweg aan, wat zal zorgen voor een vlottere en veiligere verkeersdoorstroming. Ook krijgt de Zeelsebaan, net zoals de Steenweg van Grembergen, een vernieuwde rijweg en meer groen.

Timing en fasering van de werken 
De werken verlopen in 2 fasen. De eerste fase (kant Grootzand) loopt vanaf 14 september tot voorjaar 2021. De tweede fase (kant Kleinzand) loopt vanaf het voorjaar 2021 tot eind 2021.
 
In een eerste fase van de werken wordt er gewerkt langs de kant van Grootzand (vanaf het pompstation van Aquafin/ Moens verpakkingen). Tijdens deze werken is de volledige zone tussen Kleinzand en Grootzand op de N47 afgesloten in beide rijrichtingen voor alle verkeer, (enkel plaatselijk verkeer is toegestaan). Lokaal verkeer rijdt om via de Leugestraat en de N470. Fietsers volgen een omleiding via Kleinzand, Reynoutstraat (uitgezonderd voor fietsers), Bakkerstraat, N470 en N47. Doorgaand en zwaar verkeer dient om te rijden via de N17, N41, E17 en omgekeerd.

Meer informatie over deze werken en de volgende fase is te lezen op www.wegenenverkeer.be/dendermonde

HERAANLEG ZEELSEBAAN START OP 14 SEPTEMBER