Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg van Gruuthusestraat (N327) in Tielt: nieuwe nutsleidingen, voetpaden en verhoogde fietspaden

Heraanleg van Gruuthusestraat (N327) in Tielt: nieuwe nutsleidingen, voetpaden en verhoogde fietspaden

Vernieuwen van nutsleidingen

De Gruuthusestraat wordt heraangelegd en daarvoor werken de stad Tielt en het Agentschap Wegen en Verkeer nauw samen. Zo legt het stadsbestuur nieuwe voetpaden aan en worden de nutsleidingen voor elektriciteit, water en glasvezelverbindingen vernieuwd. De elektriciteitsverbindingen worden ook ondergronds aangelegd. Het Agentschap Wegen en Verkeer legt, na deze nutswerken, de rijweg opnieuw aan met verhoogde fietspaden en vernieuwde parkeervakken, langs de Gruuthusestraat.

MIA-aanpak

“De werken op de Gruuthusestraat worden uitgevoerd volgens de MIA-procedure: Mobiliteit Innovatief Aanpakken”, vervolgt Peeters. “MIA maakt komaf met ingewikkelde procedures zodat we kleinere werken of snelle ingrepen gemakkelijk kunnen uitvoeren. In veel van die MIA-projecten staat de veiligheid van fietsers en voetgangers centraal. En dat is hier in de Gruuthusestraat in Tielt niet anders”, besluit Peeters.

Nutswerken vanaf 11 september

De werken aan de nutsleidingen starten op maandag 11 september. De nutsmaatschappijen houden de buurt op de hoogte via een brief in de bus, bij belangrijke fasewissels of wijzigingen in de planning. 

Tijdens de nutswerken volgt het doorgaand verkeer tussen centrum Tielt en Bosakker een omleiding via de Seyntexlaan en de Bedevaartstraat. Fietsers kunnen zich gewoon langs de werfzone verplaatsen en ook plaatselijk verkeer kan hun bestemming bereiken.

Wegenwerken vanaf februari 2024

Als de nutsleidingen vernieuwd zijn, kan Wegen en Verkeer starten met de heraanleg van de weg. Volgens de huidige planning starten die werken in februari 2024. Deze planning houdt geen rekening met slecht weer of onvoorziene technische omstandigheden.

Meer weten?

Alle informatie over de hinder tijdens de werken op wegenenverkeer.be/tielt.