Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Steenweg van Grembergen in Dendermonde start op 15 juni

Heraanleg Steenweg van Grembergen in Dendermonde start op 15 juni

De Zeelsebaan (N47) en een deel van de Steenweg van Grembergen ondergaan een grondige facelift met als doel veilige fiets- en voetpaden, meer groen en een gescheiden rioleringsstelsel. Begin dit jaar gingen de nutsmaatschappijen al aan de slag in de Zeelsebaan en de Steenweg van Grembergen. Deze werken duren nog tot eind juni, waarna de Zeelsebaan tot de start van de heraanleg terug opengaat. Op maandag 15 juni begint de heraanleg van de Steenweg van Grembergen. Fietsers en voetgangers zullen steeds langs de werfzone kunnen. Gemotoriseerd verkeer rijdt in beide richtingen om. 

Wat houden de werken in?
Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), Dendermonde en Aquafin werken samen aan de heraanleg van de Zeelsebaan (N47) en een deel van de Steenweg van Grembergen. Er komen comfortabele voet- en fietspaden en aandacht voor groen. Onder de weg komt een gescheiden rioleringsstelsel. De Steenweg van Grembergen krijgt groenzones met meer bomen en plantvakken. 

Uitvoering van de werken
Begin dit jaar gingen de nutsmaatschappijen onder leiding van Fluvius aan de slag om alle nutsleidingen onder de N47 te vernieuwen. Deze werken lopen nog tot eind juni. Dan gaat de weg volledig terug open tot de start van de heraanleg in augustus of september. 

Op maandag 15 juni 2020 starten de wegen- en rioleringswerken in de Steenweg van Grembergen. Deze wordt aangepakt van aan de kruising met de Scheldedreef tot iets voorbij de afslag aan de Martelarenlaan. De werken daar duren normaal gezien tot augustus. 

Werken in de Steenweg van Grembergen vanaf 15 juni
In de eerste week voert de aannemer voorbereidende werken uit: de signalisatie wordt geplaatst en er komen een aantal putten voor de bemaling. Vanaf maandag 22 juni wordt de weg opgebroken om één week later met de rioleringswerken te kunnen starten. Tijdens de werken gaat de weg dicht voor doorgaand verkeer.

De omleiding loopt via de Scheldedreef en de Scheldedijk. Wie in de werfzone zelf moet zijn, kan de Steenweg van Grembergen ofwel via de Scheldedreef (tijdelijke in- en uitrit) ofwel via de afslag aan de garage bereiken. Fietsers en voetgangers hebben normale doorgang.