Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg Provinciebaan (N46): werken tussen Elenestraat en Pandelaarstraat van start

Heraanleg Provinciebaan (N46): werken tussen Elenestraat en Pandelaarstraat van start

Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV), de Stad Zottegem, de gemeente Oosterzele en Aquafin werken samen aan de vernieuwing van de Provinciebaan (N46) in Elene en Velzeke. Met de werken maken we de weg veiliger en comfortabeler voor alle weggebruikers. Op maandag 13 september start een volgende fase van de werken. Daarbij krijgt ook de Provinciebaan van de Elenestraat tot de Pandelaarstraat een grondige facelift. Deze fase zal  duren tot eind dit jaar.

Meer groen en ontharding
Er worden meer dan 60 bomen aangeplant en er komen groenstroken. Ter hoogte van woningen en handelszaken worden voetpaden en parkeerstroken aangelegd. Hiervoor gebruikt AWV groene, waterdoorlatende materialen. Zo kan regenwater gemakkelijk de bodem indringen. In de bermen komen wadi’s, dat is een systeem waarbij een kleine helling ervoor zorgt dat het regenwater beter wordt opgevangen. Ondergronds legt Aquafin een gescheiden rioleringsstelsel aan. 

De werken in deze fase duren tot en met december 2021. Nadien start dan de fase van Pandelarenstraat tot Provinciebaan 152 (veearts) en vervolgens vernieuwen we nog het wegdek tussen de Provinciebaan 152 tot kruispunt N46-Opstalstraat. Al deze werken moeten afgerond zijn tegen juni 2022.
        
Omleidingen voor doorgaand verkeer
Tijdens de werken wordt alle verkeer omgeleid.

Wie met de fiets naar Erpe-Mere of Herzele wil, volgt een omleiding via de Lippenseweg, Lippenhovestraat, Rijkbos en de Europaweg. Fietsers van Aalst naar Balegem rijden om via de N46- fietssnelweg naast spoor Elene , Boerestraat.
Van Balegem richting Oudenaarde en omgekeerd rijdt men via de Boerestraat, Alkeveld en Steenbekestraat

Autoverkeer richting Zwalm of Oudenaarde volgt een omleiding via de Europaweg (N42), de Houtemstraat (N415) en rijdt zo verder op de N415 naar de Latemdreef (N46) om er richting Oudenaarde te rijden of er de Noordlaan (N415) richting Zwalm te nemen. 
Richting Zottegem of Aalst volgt u deze omleiding in omgekeerde richting. 

Zwaar verkeer (+3,5 ton) blijft de omleiding volgen via de N42, E40, de E17 en de N60.  In de zone van kruispunt N46-N42 (Vosken) tot kruispunt N46-Elenestraat zal een tonnagebeperking gelden tijdens fase 2.

Alle info op www.wegenenverkeer.be/Zottegem