Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg N48b in Ronse vanaf 20 april

Vanaf maandag 20 april vernieuwt het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) het asfalt vanaf de rotonde Veemarkt tot aan de ingang van het Algemeen Ziekenhuis aan de S. Glorieuxlaan (N48b) in Ronse. Doorgaand verkeer zal gedurende twee weken niet mogelijk zijn. Het agentschap kiest bewust voor deze verkeersluwere periode om deze hinderlijke werken uit te voeren. Na de asfaltwerken zal een verhoogd fietspad worden aangelegd in Bruul. Deze werken gaan ook twee weken duren maar zullen weinig hinder veroorzaken voor het verkeer. De aannemer volgt op de werf alle veiligheidsvoorschriften die gelden omwille van het coronavirus.

Wat houden de werken in?

De aannemer herstelt het asfalt vanaf de ingang Algemeen Ziekenhuis Glorieux tot en met de rotonde Veemarkt om het rijcomfort te verbeteren. Daarnaast komt er voor de veiligheid van de fietsers naast Bruul een groenstrook met een nieuw, verhoogd fietspad. Ook het voetpad wordt daar volledig vernieuwd.

Verkeerssituatie

Asfaltwerken: vanaf 20 april (twee weken)

De rotonde Veemarkt, Bruul, S. M. Glorieuxlaan gaan dicht voor het doorgaand verkeer. Het verkeer Het verkeer komende van de N48 (Brakel) richting Oudenaarde rijdt om via de Savooistraat, Ommegangstraat  en de N60. Verkeer in de omgekeerde richting volgt de bestaande omleiding voor de werf Broeke. Het verkeer van Brakel richting centrum Ronse en Ellezelles verloopt voor beide richtingen via de Oscar Delghusstraat en Bredestraat. Fietsers kunnen te voet of met de fiets aan de hand de werfzone passeren. 

Aanleg fietspad Bruul: vanaf 4 mei (twee weken)

Aansluitend op de asfaltwerken zal de aannemer een verhoogd fietspad aanleggen langs één kant in Bruul. Bij deze werken is doorgaand verkeer mogelijk. Langs de werfzone rijden wordt beurtelings geregeld met tijdelijke verkeerslichten.

Aannemer volgt veiligheidsvoorschriften

De aannemer zorgt ervoor dat maatregelen rond hygiëne en social distancing gerespecteerd worden zodat de werknemers in veilige omstandigheden kunnen werken.

Alle info over deze werken lees je op www.wegenenverkeer.be/Ronse