Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg N446 Waasmunster gaat nieuwe fase in: Durmebrug afgesloten tot de zomer

Heraanleg N446 Waasmunster gaat nieuwe fase in: Durmebrug afgesloten tot de zomer

N446/Waasmunster

De werken aan de N446 in Hamme en Waasmunster blijven ondanks het aanhoudende slechte weer onder stoom. Op 29 april gaat een nieuwe fase in verandert de verkeerssituatie ingrijpend. Terwijl de Heirbaan tussen de Vossestraat en Rodendries open gaat voor verkeer zal de Durmebrug afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer en dat voor enkele maanden. Verkeer dat de Durme wil oversteken zal moeten omrijden via de E17 en de N41.

Heirbaan open vanaf 29 april

De aannemer werkte de afgelopen maanden verder op de Heirbaan, tussen de Vossestraat en Ardoystraat (fase 3A) en tussen de Ardoystraat en Rodendries (fase 3B). Hij legde er een nieuw wegdek aan en ook de fiets- en voetpaden werden verder afgewerkt. Die werken verliepen vlot en kunnen dan ook afgerond worden zodat de weg helemaal klaar is op maandagochtend 29 april. Vanaf dan zijn de kruispunten met Hooigat, de Vossestraat, de Ardoystraat én de Sint-Annastraat ook weer open voor het verkeer.

Werken op de Abdij van Roosenberglaan gaan vooruit

In het centrum van Waasmunster wordt intussen verder gewerkt op de Abdij van Roosenberglaan. Tussen de Hoogstraat en vrijetijdscentrum de Meermin werd de weg al aangelegd tot de onderste laag asfalt. De aannemer plaatste ook al boordstenen en greppels. Bestemmingsverkeer kan de Meermin en de Scheldeclub bereiken via de Hoogstraat. De Abdij van Roosenberglaan blijft wel afgesloten voor doorgaand verkeer tussen de Meermin en de Pontravelaan. De werken op de Abdij Van Roosenberglaan duren nog tot eind augustus, als alles meezit.

Brug over Durme afgesloten voor gemotoriseerd verkeer

Op maandag 29 april start de aannemer met fase 3C, op Durmebrug tussen Rodendries en de brug over de Durme. Ook wordt gestart met de bouw van de toekomstige rotonde op de Pontravelaan. Als alles volgens plan verloopt, duren deze werken tot aan het zomers bouwverlof van 2024. Tot dan is de toegang over de Durme volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Het verkeer rijdt in beide richtingen om via de N41 of N47 en de E17.

Fietsers kunnen tijdens de werken aan beiden zijden van de Durmebrug wel nog steeds over de Durmebrug fietsen. Zij fietsen via de landweg tegenover Rodendries en de weg parallel naast de N446, over de Durme, links van de N446 en over het fietspad ten westen van de rotonde met de Pontravelaan. Aan de rotonde is er een veilige corridor aangelegd, voor fietsers en voetgangers.