Overslaan en naar de inhoud gaan

Heraanleg kruispunt N8/N42 in Geraardsbergen

Heraanleg kruispunt N8/N42 in Geraardsbergen

Veiliger kruispunt
De werken vinden plaats op het kruispunt van de Gentsesteenweg (N42) met Brambroek (N8). De verkeerslichtenregeling wordt vernieuwd en conflictvrijer gemaakt. Tegelijk worden op de N42 de afslagstroken verlengd in beide richtingen. Daartoe zal de N42 over een lengte van ±150m boven en onder het kruispunt opgebroken en opnieuw aangelegd worden. De ingrepen moeten het verkeer op het kruispunt veiliger doen verlopen. 

1 maand werken
Er wordt gewerkt in 1 fase om de hinder zo kort mogelijk te houden. Tussen 8 augustus en 8 september 2023 zal het kruispunt ingenomen worden voor de werken. Daarbij wordt de N42 geknipt voor gemotoriseerd verkeer ter hoogte van het kruispunt.
De verkeerssituatie ziet eruit als volgt:

  • Fietsers en voetgangers: kunnen het kruispunt in alle richtingen blijven gebruiken. Omdat de verkeerslichten zijn uitgeschakeld moeten fietsers van de N42 die de N8 oversteken wel extra waakzaam zijn. Om dit veilig te laten verlopen voorziet AWV tijdelijke middeneilanden en wordt de snelheid op het kruispunt verlaagd tot 50 km/u. 

  • Openbaar vervoer: zie gemotoriseerd verkeer

  • Gemotoriseerd verkeer:
    - op de N8: kan het kruispunt dwarsen maar kan niet links of rechts afslaan. Zij moeten de dichtstbijzijnde kruispunten gebruiken. 

    - op de N42: kan het verkeer het kruispunt niet dwarsen

    • Voertuigen richting Zottegem verlaten de N42 ter hoogte van de Gentsesteenweg en volgen deze tot aan Ascoop (Gentweg)

    • Voertuigen richting Lessen verlaten de N42 ter hoogte van de Assestraat en nemen de Gentweg om via de Genstesteenweg terug op de N42 uit te komen.

De aansluiting van de Hasseltkouter met de N42 wordt afgesloten tijdens de werken zodat er geen sluipweg naar het bedrijventerrein ontstaat.

Weersafhankelijk
Opgelet: asfalteringswerken zijn sterk weersafhankelijk. De voorgestelde planning kan dus nog wijzigen onder invloed van de weersomstandigheden.
Alle informatie over deze werken is terug te vinden op www.wegenenverkeer.be/geraardsbergen.